Ingen ventetid
Ingen henvisning
Graviditet
4,6 ☆☆☆☆☆
Vi ønsker deg velkommen til oppfølging gjennom hele svangerskapet. Vi tilbyr fosterdiagnostikk, som NIPT og tidlig ultralyd. Hos oss jobber fødselsleger, gynekologspesialister og fostermedisinere. Deres kompetanse er din trygghet.
Ultralyd
Vi skiller mellom tidlig ultralyd uke 6 – 10, uke 11 – 14, og ultralyd fra uke 14 + 0. Tidlig ultralyd uke 6-10 utføres ved hjelp av en innvendig probe. Dette er helt ufarlig og smertefritt for både barnet og deg. Fra uke 11 utføres ultralyd med utvending (abdominal) ultralydprobe.
Om undersøkelsen viser tegn på alvorlig sykdom eller skader hos fostret, vil du få veiledning og samtale med lege, og eventuelt henvisning til fostermedisinsk avdeling ved sykehuset.
Dersom du ønsker, er det fullt mulig å ta med seg en partner eller en støttespiller til ultralydtimen. Ved tidlig ultralydundersøkelse vil du få være avskjermet. Hos oss er det viktig at du føler deg komfortabel og trygg.
Hos oss møter du høyt kompetente, erfarne og dedikerte gynekologer med spesialisering innen fostermedisin, også kalt fostermedisinere.
NIPT
Fra og med svangerskapsuke 10 kan du ta NIPT-test og tidlig ultralyd hos oss. NIPT er en forkortelse for Non-Invasive Prenatal Test. Ved hjelp av en blodprøve fra armen til mor, kombinert med en ultralydundersøkelse, kan man undersøke om fosteret har trisomi 13, 18 eller 21, også kjent som kromosomavvik. Da vi kun trenger en blodprøve fra mor, er det derfor ingen økt risiko for abort som for eksempel ved morkakeprøve eller fostervannsprøve.
Dr. Ashi Ahmad hos oss har fått virksomhetsgodkjenning for å tilby fosterdiagnostikk til gravide kvinner. Ashi Ahmad er spesialist i gynekologi og fødselshjelp og har doktorgrad i epidemiologi og fødselshjelp.
Bestill konsultasjon eller ta kontakt hvis du lurer på noe.
6-ukerskontroll
Du vil treffe medgründer og gynekolog Madeleine Engen. Hun har særlig erfaring med fødselsskader som kan føre til vaginale fremfall eller urinlekkasje. Ta gjerne med deg epikrisen fra oppholdet på sykehuset med på konsultasjon.
På denne kontrollen vil hovedfokuset være mors bekken. Dersom du ønsker det forklarer jeg endringer i underlivet ved hjelp av speil eller tegninger. Jeg sjekker også hvor god kontroll og kontakt du har med bekkenbunnsmuskulaturen. Videre forteller jeg deg hvilke skader du har, hvordan du kan forebygge disse videre og evt hva du kan forvente deg i fremtiden. Jeg har flere tips som kan gi symptomlette ved for eksempel vaginale fremfall. Jeg jobber også tett med våre osteopater og fysioterapeuter som skreddersyr et treningsprogram tilpasset deg. Jeg jobber også tett med vår gastrokirurg som er ekspert på delte magemuskler, hemoroider og marisker som ofte oppstår etter svangerskap og fødsel.
- Kort om svangerskap og fødsel (ved traumatiske opplevelser bestill time hos fødselslege Thorbjørn Brook Steen)
- Renselse, amming
- Mors psykiske helse (ved særlig utfordringer henviser jeg deg til fødselslege Thorbjørn Brook Steen eller vår mammapsykolog Nina Sæther)
- Sex og samliv
- Prevensjon/prevensjonsveiledning: Det er helt normalt å ikke være klar for dette så tidlig, da tar vi en telefonkonsultasjon ved en senere anledning.
- På indikasjon tar vi BT, puls eller blodprøver.
Vårt ønske er at du skal gå ut ifra konsultasjonen vell viten om hvilke endringer som har hendt med ditt underliv etter svangerskap og fødsel, og hvordan du med trygghet videre kan forholde deg til dette.
Traumatisk fødsel
En av tre opplever fødselen sin som traumatisk og rundt 4 % har en så vanskelig fødselsopplevelse at det går utover hverdagen. Søvn, relasjon til barnet og partner og ikke minst en fødselsdepresjon kan gjøre livet ekstra vanskelig. Da er det viktig å kunne snakke seg gjennom og finne frem til løsninger i hverdagen. Vanskelige fødselsopplevelser kan også påvirke tankene negativt med tanke på å tørre og bli gravid på nytt eller skape en sterk angst for forestående fødsel ved ny graviditet.
Det å finne de riktige løsninger som gjør det mindre sannsynlig at en ny traumatisk fødsel skal skje kan Dr. Thorbjørn hjelpe deg med.
Fødselsangst
En av fem sliter med mentale helseplager i svangerskapet. Dessverre føler mange gravide at de ikke får den hjelpen de trenger. Fødselsangst kan være vanskelig å definere og det levde livet er ofte med å påvirke tankene negativt.
Hos oss møter du erfaren fødselslege Dr. Thorbjørn Steen. Han vil både hjelpe deg med å besvare de spørsmålene du har og finne frem til en trygghet rundt det du skal gjennom. Thorbjørn har lang erfaring med å veilede kvinner rundt forløsningsspørsmål og svangerskap. Ønsker du å lufte vanskelige tanker kan du bestille time hos ham.
For partnere
Partnere kan også ha det tungt i graviditeten, under og etter fødsel. Dette blir snakket lite om og partner får sjeldent fokus på helsestasjonen eller på fødestuen. Rundt 8 % av partnere får PTSD etter fødsel og kan kjenne seg hjelpeløse i forhold til det og den nye tilværelsen som forelder. Det er også mange partnere som har fødselsangst og fødselsdepresjon. Dere kan få hjelp til å snakke om dette og sortere tankene hos Dr. Thorbjørn.
Spesialistklinikker
CMedical er Nordens ledene på kvinnen og mannens underliv. Hos oss møter du engasjerte kirurger, gynekologer, urologer og fertilitetsleger som jobber med den sykdommen de kan best - i unike tverrfaglige team, bestående av osteopater, ernæringsfysiologer, sexologer, psykologer og fysioterapeuter. Sammen skreddersyr vi behandlingen tilpasset deg.
Finansiering
Vi er et privat helsetilbud. Det betyr at du betaler selv – eller får utredning eller behandling dekket av helseforsikring.
Forsikring
Vi har forsikringsavtale med:
EuroAccident, Falck, Fremtind, Gjensidige, If Vertikal Helse, Storebrand og Tryg.
Hvordan går jeg frem?
Et typisk behandlingsløp er at du tar kontakt med lege (fastlege eller annen privat lege/legevakt) og får en henvisning til utredning/behandlingen som er nødvendig for deg. Henvisningen sender du til forsikringsselskapet ditt og du kan da be om å få time på C-Medical. Forsikringsselskapet tar kontakt med oss og vi ringer deg for å sette opp en time.
Hvis forsikringen ikke dekker behandlingen
Er det behandling som ikke dekkes av din forsikring, men som tilbys hos C-Medical, så kan vi tilby deg behandlingen som privat betalende pasient.
Selskapene har ulike regler
Forsikringsselskapene har ulike regler for hva de betaler for. De har også ulike produkter som gjør at ikke alle kunder får dekket det samme. Et av kravene som er likt hos alle selskapene er at behandlingen du ønsker gjennomført, skal være medisinsk nødvendig og at den tilbys i offentlig helsevesen. Sjekk med ditt forsikringsselskap hva din forsikring dekker.
Nedbetaling
Hos oss kan du benytte deg av nedbetaling på utvalgte klinikker. Spør oss for mer informasjon.
Ofte stilte spørsmål
Det skal være enkelt å være pasient hos oss. Finner du ikke svar på det du lurer på, finner du kontaktinformasjonen vår i bunnen av siden.
Henvisning
Ingen henvisning nødvendig. Vi er en privathelseklinikk og har derfor ingen refusjonsavtale med det offentlige.
Ventetid
Vi har fra ingen til veldig korte ventetider. Generelt sett skal du få hjelp innen en uke. Dette varierer selvfølgelig noe avhengig av hva du trenger hjelp med. Enkle konsultasjoner får du raskere bestilt sammenlignet med operasjoner for eksempel. Ta kontakt med oss så finner vi en tid som passer deg!
Sykemelding
I de tilfellene der det er behov er det mulig for oss å skrive ut sykmelding. Vi følger nasjonale retningslinjer.
Utredning
Vi anbefaler alle å starte med en utredning eller konsultasjon. En vanlig utredning hos oss varer ca 30 minutter.
Selskapet
CMedical ble etablert i 2013 og er et nordisk privathelsetilbud med klinikker i Norge og Sverige. Vi gjennomfører omtrent 50.000 konsultasjoner i året, og sørger for å bruke vår spisskompetanse til å forstå våre pasienters helhetsbilde.
Personvernerklæring
Her finner du vår personvernerklæring.