Ingen henvisning

Ingen ventetid

Donorbehandling

4,6 ☆☆☆☆☆

Behandling med donorsæd eller donoregg kan være aktuelt for single kvinner eller par som skal gjennomføre assistert befruktning. I følge Bioteknologiloven er det tillatt med bruk av enten donorsæd eller donoregg ved assistert befruktning, men samtidig bruk av donorsæd og -egg eller embryodonasjon er ikke tillatt. Surrogati er heller ikke tillatt i Norge.

Synes du det er vanskelig å forstå alt? Du er ikke alene. Har du spørsmål kan du alltid kontakte oss.

Partnerdonasjon

Partnerdonasjon ble tillatt i Norge 01.01.2021. Partnerdonasjon kan være aktuelt for to kvinner i et parforhold.

I den nye Bioteknologiloven som kom i 2020 ble det tillat med partnerdonasjon, men det måtte da begrunnes medisinsk. Imidlertid kom det en endring og presisering i 2021, slik at begrunnelsen nå også kan være kun sosial. Dette betyr at kvinner i likekjønnet par selv kan bestemme hvem som skal gå gravid.

Noen kvinner har medisinske utfordringer knyttet til sin fertilitet, eggstokker som produserer lite eller ingen egg, tidlig overgangsalder eller på andre måter har redusert eggkvalitet. Sjansen for å lykkes med reproduksjon kan da være minimale. Da kan man ha mulighet til å få egg fra en annen kvinne. Dersom eggene som brukes er av god kvalitet har man en god sjanse for å lykkes med behandling. Eggene vil da befruktes med donorsperm.

Partnerdonasjon er kun aktuelt for to kvinner som er gift eller samboer i ekteskapslignende forhold.

Fremgangsmåte ved partnerdonasjon er ganske lik IVF behandling. Partnerdonasjon der egget er hentet ut fra den ene kvinnen (giver) og befruktet med donorsæd. Embryoet er nedfryst og vil tines, for så å settes tilbake i partners livmor (mottaker) ved et fryseforsøk. Behandlingen er tillatt der det foreligger en sosial eller medisinsk grunn til at partner (mottaker) ikke kan bli gravid med egne egg.

Spesialistklinikker

CMedical er Nordens ledene på kvinnen og mannens underliv. Hos oss møter du engasjerte kirurger, gynekologer, urologer og fertilitetsleger som jobber med den sykdommen de kan best - i unike tverrfaglige team, bestående av osteopater, ernæringsfysiologer, sexologer, psykologer og fysioterapeuter. Sammen skreddersyr vi behandlingen tilpasset deg.

Finansiering

Vi er et privat helsetilbud. Det betyr at du betaler selv – eller får utredning eller behandling dekket av helseforsikring.

Pris
Forsikring

Vi har forsikringsavtale med:
EuroAccident, Falck, Fremtind, Gjensidige, If Vertikal Helse, Storebrand og Tryg.

Hvordan går jeg frem?
Et typisk behandlingsløp er at du tar kontakt med lege (fastlege eller annen privat lege/legevakt) og får en henvisning til utredning/behandlingen som er nødvendig for deg. Henvisningen sender du til forsikringsselskapet ditt og du kan da be om å få time på C-Medical. Forsikringsselskapet tar kontakt med oss og vi ringer deg for å sette opp en time.

Hvis forsikringen ikke dekker behandlingen
Er det behandling som ikke dekkes av din forsikring, men som tilbys hos C-Medical, så kan vi tilby deg behandlingen som privat betalende pasient.

Selskapene har ulike regler
Forsikringsselskapene har ulike regler for hva de betaler for. De har også ulike produkter som gjør at ikke alle kunder får dekket det samme. Et av kravene som er likt hos alle selskapene er at behandlingen du ønsker gjennomført, skal være medisinsk nødvendig og at den tilbys i offentlig helsevesen. Sjekk med ditt forsikringsselskap hva din forsikring dekker.

Nedbetaling

Hos oss kan du benytte deg av nedbetaling på utvalgte klinikker. Spør oss for mer informasjon.

Ofte stilte spørsmål

Det skal være enkelt å være pasient hos oss. Finner du ikke svar på det du lurer på, finner du kontaktinformasjonen vår i bunnen av siden.

Henvisning

Ingen henvisning nødvendig. Vi er en privathelseklinikk og har derfor ingen refusjonsavtale med det offentlige.

Ventetid

Vi har fra ingen til veldig korte ventetider. Generelt sett skal du få hjelp innen en uke. Dette varierer selvfølgelig noe avhengig av hva du trenger hjelp med. Enkle konsultasjoner får du raskere bestilt sammenlignet med operasjoner for eksempel. Ta kontakt med oss så finner vi en tid som passer deg!


Sykemelding

I de tilfellene der det er behov er det mulig for oss å skrive ut sykmelding. Vi følger nasjonale retningslinjer.

Utredning

Vi anbefaler alle å starte med en utredning eller konsultasjon. En vanlig utredning hos oss varer ca 30 minutter.

Selskapet

CMedical ble etablert i 2013 og er et nordisk privathelsetilbud med klinikker i Norge og Sverige. Vi gjennomfører omtrent 50.000 konsultasjoner i året, og sørger for å bruke vår spisskompetanse til å forstå våre pasienters helhetsbilde.

Personvernerklæring

Her finner du vår personvernerklæring.