Ingen henvisning

Ingen ventetid

Assistert befruktning

4,6 ☆☆☆☆☆

Det finnes flere ulike behandlingsmetoder ved assistert befruktning. Vi utarbeider behandlingsmetoden slik at den er tilpasset nettopp deg og dine behov. Du kan være trygg på at vi gjør grundige undersøkelser med ett mål for øyet – å hjelpe deg med å oppfylle drømmen om et barn.

IVF - In Vitro Fertilisering

In Vitro Fertilisering betyr “befruktning utenfor kroppen”, også ofte omtalt som prøverørsbehandling. I praksis betyr det at vi ved et lite inngrep, som gjøres med lokalbedøvelse, henter ut modne egg hos kvinnen. Deretter vil eggene bli befrukte i et prøverør, for så bli satt tilbake i kvinnens livmor.

Målet er å gi deg som kvinne størst mulig sjanse for å få et barn, på en så trygg måte som mulig. Hver IVF-behandling tilpasses ut fra individuelle forutsetninger. Det er derfor viktig at det gjøres en grundig fertilitetssjekk før du går i gang med behandling.

Når resultatene fra fertilitetssjekken foreligger, kan vi gjøre en vurdering av hvilken behandlingsplan du skal følge. Vi etterstreber å sette i gang behandling så raskt som mulig dersom det er noe du ønsker, men vi har selvsagt forståelse for at du også kanskje trenger noe betenkningstid.

ICSI - Intracytoplasmatisk spermieinjeksjon

ICSI er en behandlingsmetode som benyttes ved nedsatt sperm-funksjon. ICSI blir også ofte kalt for mikroinjeksjon. Metoden likner delvis på IVF men istedenfor at egget og spermien blir lagt sammen, blir egget injisert med sperm og deretter plassert i en inkubator. Denne behandlingen benyttes hos IVF pasienter der det er mannlig faktor til uteblitt graviditet.

Inseminasjon (AIH)

Inseminasjon er en behandlingsmetode hvor vi injiserer preparert sperm rett inn i livmorhulen. Inseminasjon med donorsæd er førstevalget for single kvinner eller par der det er behov for donorsæd. Inseminasjon kan også brukes med mannens sperm dersom paret ønsker å forsøke å bli gravid før IVF.

Assistert befruktning med donor

Vi tilbyr assistert befruktning med donor, både egg- og sæddonasjon. Ta kontakt med oss eller les mer her om du ønsker å vite mer.

TESE/PESA

TESE/PESA er en vanlig behandlingsmetode for å hente ut sperm i fra pungen. Uthentingen gjøres med lokalbedøvelse.

TESE/PESA er en metode vi benytter dersom mannen er sterilisert eller har en annen medisinsk tilstand som forårsaker alvorlig avvik eller ingen spermier i sædanalysen.

TESE er et kirurgisk inngrep hvor vi går inn i testikkel for å hente sædceller.

PESA er en metode hvor sædcellene suges ut av bitestikkelen via en tynn nål.

Etter TESA/PESA må det benyttes ICSI som befruktningsmetode. Kvinnen gjennomgår IVF-behandling for å hente ut egg som kan befruktes i laboratoriet

Spesialistklinikker

CMedical er Nordens ledene på kvinnen og mannens underliv. Hos oss møter du engasjerte kirurger, gynekologer, urologer og fertilitetsleger som jobber med den sykdommen de kan best - i unike tverrfaglige team, bestående av osteopater, ernæringsfysiologer, sexologer, psykologer og fysioterapeuter. Sammen skreddersyr vi behandlingen tilpasset deg.

Finansiering

Vi er et privat helsetilbud. Det betyr at du betaler selv – eller får utredning eller behandling dekket av helseforsikring.

Pris
Forsikring

Vi har forsikringsavtale med:
EuroAccident, Falck, Fremtind, Gjensidige, If Vertikal Helse, Storebrand og Tryg.

Hvordan går jeg frem?
Et typisk behandlingsløp er at du tar kontakt med lege (fastlege eller annen privat lege/legevakt) og får en henvisning til utredning/behandlingen som er nødvendig for deg. Henvisningen sender du til forsikringsselskapet ditt og du kan da be om å få time på C-Medical. Forsikringsselskapet tar kontakt med oss og vi ringer deg for å sette opp en time.

Hvis forsikringen ikke dekker behandlingen
Er det behandling som ikke dekkes av din forsikring, men som tilbys hos C-Medical, så kan vi tilby deg behandlingen som privat betalende pasient.

Selskapene har ulike regler
Forsikringsselskapene har ulike regler for hva de betaler for. De har også ulike produkter som gjør at ikke alle kunder får dekket det samme. Et av kravene som er likt hos alle selskapene er at behandlingen du ønsker gjennomført, skal være medisinsk nødvendig og at den tilbys i offentlig helsevesen. Sjekk med ditt forsikringsselskap hva din forsikring dekker.

Nedbetaling

Hos oss kan du benytte deg av nedbetaling på utvalgte klinikker. Spør oss for mer informasjon.

Ofte stilte spørsmål

Det skal være enkelt å være pasient hos oss. Finner du ikke svar på det du lurer på, finner du kontaktinformasjonen vår i bunnen av siden.

Henvisning

Ingen henvisning nødvendig. Vi er en privathelseklinikk og har derfor ingen refusjonsavtale med det offentlige.

Ventetid

Vi har fra ingen til veldig korte ventetider. Generelt sett skal du få hjelp innen en uke. Dette varierer selvfølgelig noe avhengig av hva du trenger hjelp med. Enkle konsultasjoner får du raskere bestilt sammenlignet med operasjoner for eksempel. Ta kontakt med oss så finner vi en tid som passer deg!


Sykemelding

I de tilfellene der det er behov er det mulig for oss å skrive ut sykmelding. Vi følger nasjonale retningslinjer.

Utredning

Vi anbefaler alle å starte med en utredning eller konsultasjon. En vanlig utredning hos oss varer ca 30 minutter.

Selskapet

CMedical ble etablert i 2013 og er et nordisk privathelsetilbud med klinikker i Norge og Sverige. Vi gjennomfører omtrent 50.000 konsultasjoner i året, og sørger for å bruke vår spisskompetanse til å forstå våre pasienters helhetsbilde.

Personvernerklæring

Her finner du vår personvernerklæring.