Colusseum-Mann_1340-pre (1)
Erfaring og utdannelse

Bjørn Brennhovd startet innføring av robotassistert kirurgi i Norge i 2004, etter mange års erfaring som teamleder for alle urologiske kreftoperasjoner ved Radiumhospitalet. Han har siden da utført 100–150 inngrep årlig, og drevet utstrakt opplæring i Norge. Bjørn er medisinsk ansvarlig ved urologisk avd. på Radiumhospitalet siden 2005 og har hatt ansvar for all urologisk robotkirurgi i OUS siden 2014. 

Forskning 

Nasjonal hovedutprøver i stor, skandinavisk multisenterstudie om behandling av høyrisiko prostatakreft. Alle resultater fra egen virksomhet er registrert i database og resultater er publisert med forskjellige vinklinger i internasjonale tidsskrifter. Deltager i nasjonal gruppe som utarbeider Nasjonale retningslinjer for behandling av prostatakreft i regi av Helsedirektoratet.

Urologi

Urologi dekker sykdommer i urinveiene hos både menn og kvinner, og de mannlige kjønnsorganer (penis, testikler, prostata, blære) 

Les mer om urologi her »

Robotkirurgi

Robotkirurgi er robotassistert kikkhullsteknikk for operasjon. Teknikken sørger for forbedret kirurgisk presisjon, og er minimalt invasiv

Les mer om robotkirurgi her »

Kontakt

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål angående robotkirurgi