Thorbjørn Brook Steen

Gynekolog & fødselslege, spesialisert på svangerskap og fødsler

Arbeidssted: C-Medical Majorstuen

Erfaring og utdannelse

Thorbjørn Brook Steen er en anerkjent fødselslege med en lang og bred erfaring som nå jobber hos C Medical! I snart 20 år har han jobbet med kvinnehelse og ble ferdig spesialist i kvinnesykdommer og fødselshjelp i 2010. Frem til 2022 har han vært overlege ved landets største fødeavdeling på OUS Ullevål og hatt privilegiet av å ha tatt i mot over 3000 barn. I tillegg til fødsler har han fulgt gravide trygt gjennom graviditeten og barselstiden, med et ekstra fokus på de mest sårbare kvinnene.

Thorbjørns engasjement innenfor kvinnehelse har ført med seg to bokutgivelser. Nytt liv, alt om graviditet, fødsel og barselstid og bok nummer to Hjelp jeg skal føde, som er skrevet for de om sliter med vanskelige tanker. Thorbjørn er også en hyppig gjest på flere toneangivende podkaster og har i 10 år skrevet kronikker for Foreldre og barn og foreldre.no. Han har også gitt sin viktige stemme gjennom debattinnlegg om kvinnehelserelaterte tema i aviser, radio og TV.

Thorbjørn Brook Steen er hovedforfatter i Nasjonal veileder i fødselsomsorgs kapittel i Mental helse i svangerskap. Dette grunnet sin lange erfaring med oppfølgning nettopp av kvinner som og partnere som sliter. Med det ønsker Thorbjørn både å møte deg som trenger og bli betrygget på at graviditeten forløper seg som den skal, om det er de enkle eller de vanskelige spørsmålene du og din partner måtte ha. Han har også en lang erfaring som terapeut og tar angsten overhånd vil han bli en viktig veileder for deg eller hvis dere bare vil ha en trygg svangerskapsoppfølgning med henblikk på barnets og mors velvære.

Dersom spørsmålet om hvordan barnet tryggest skal forløses er viktig, vil en slik veiledning både være essensiell for deg, men det vil også resultere i en henvisning til din fødeavdeling. Den vil være til hjelp både for deg og legen du møter der når endelig vurdering gjøres. Kombinasjonen av erfaring som veileder og forståelse for graviditet og fødsler er det ikke mange som har. Thorbjørn Brook Steen har begge. Sammen med vår psykolog vil det tilbys enkelttimer, oppfølgning og gruppeveiledning.

En av tre opplever fødselen som traumatisk og så mange som 3-6 prosent har symptomer på post traumatisk stresslidelse etter en fødsel. Dessverre er det ofte at ettersamtalen uteblir eller ikke blir som du ønsket deg ved fødeavdelingen du fødte på. Om fødselen var nylig eller mange år siden spiller ingen rolle. En samtale eller lengre oppfølgning vil være nyttig for deg, ikke minst hvis du er gravid eller planlegger flere barn.

Thorbjørn har også i mange år engasjert seg i spørsmål rundt aborter, om de er selvbestemte eller spontane. Dette både som styreleder i Sex og Samfunn, men ikke minst som en kritisk stemme til dagens oppfølgning i det offentlige. En spontanabort medfører for mange en opplevelse av et tap. Denne sorgen, hvis den er der, skal få plass i timen hos Thorbjørn. Det vil også gjøres ultralyd for å se at alt er som det skal. På C Medical følger vi internasjonal standard og tilbyr selvsagt utredning og oppfølgning dersom du har hatt to spontanaborter og ikke tre som det offentlige helsevesen krever.

Vi er glade for at Thorbjørn Brook Steen velger å dele sin erfaring og kunnskap med C Medical og deg, din partner og ufødte barn. Om det er de små eller store spørsmål som skal besvares vil du finne hjelpen du trenger hos han.