Del av Kompetansesenter for kvinnehelse:

Poliklinikk for hormonforstyrrelser

En egen klinikk under kompetansesenteret som fokuserer på hormonforstyrrelser/PCOS og overgangsalder/menopause

N

Multidisiplinært team

Med gynekolog, fertilitestslege, ernæringsfysiolog og psykolog.

N

Kort ventetid, og ingen henvisning nødvendig

Hos oss er det kort ventetid for å få time, og du trenger ikke henvisning i fra lege for å bestille time.

Poliklinikk for endokrin gynekologi

(PCOS, overvekt, overgangsalder)

Mari Chammas er spesialist i gynekologi og obstetrikk med særlig interesse og kompetanse innen gynekologisk endokrinologi som PCOS, overgangsalder, og overvekt. Dr. Chammas jobber tverrfaglig med fertilitestslege, ernæringsfysiolog og psykolog ved C-Medicals endokrine gynekologiske poliklinikk. Hun skreddersyr et opplegg som tilpasset nettopp deg.

Hormonforstyrrelser/PCOS

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) kjennetegnes ved at kjønnshormonene er i ubalanse. Dette kan føre til at eggcellene ikke får modnet og at eggløsning uteblir. Det kan igjen føre til at man mister eller får sjeldne menstruasjoner, samt opplever unormale blødninger fra livmor. Kvinner med PCOS kan oftere oppleve ufrivillig barnløshet og trenger hyppigere IVF behandling. Dersom tilstanden varer over tid, kan det øke risikoen for celleforandringer i slimhinnen i livmor og dermed forårsake endometriekreft.

Mange av kvinnene med dysfunksjon i eggstokkene opplever også insulinresistens. De har økt risiko for å utvikle diabetes mellitus type 2, samt høyt kolesterol og blodtrykk. Risikoen for hjerte- og karsykdommer øker også.  PCOS er ikke en spesifikk endokrin sykdom, men et syndrom med forskjellige symptomer og tegn. Det finnes ikke en spesiell test som gir diagnosen. Ikke overraskende, har det vært utfordrende og kontroversielt å etablere diagnostiske kriterier.

I dag har man landet på at pasienten må oppfylle 2 av 3 kriterier for å få diagnosen:

  • Uregelmessige og sjeldne menstruasjoner
  • Polycystiske eggstokker
  • Hyperandrogenisme (økt behåring, akne og mannlig hårtap)

Overgangsalder/menopause

Overgangsalder er noe alle kvinner går gjennom. Perioden starter som oftest med uregelmessige blødninger, og etterhvert hetetokter og nattesvette. Denne perioden kalles perimenopause. Du er postmenopausal når du ikke har hatt menstruasjon på ett år. Det at man ikke selv produserer østrogen kan gi mange forskjellige plager.

I tillegg til hetetokter er mange plaget med utmattelse og dårlig nattesøvn. De kan bli triste og ustabile i humøret eller oppleve glemskhet. På sikt øker risikoen for beinskjørhet, hjerte- og karsykdommer, høyt kolesterol, høyt blodtrykk, depresjon og demens.

Du trenger ikke å godta og leve med disse plagene. Dersom du er i denne perioden, anbefaler dr. Chammas at du kontakter lege for
å vurdere hormonbehandling. Hormonbehandling kan lindre plager og forebygge sykdom.

Bestill time!

Bestill time hos Dr. Chammas i dag for å lindre plager og forhindre at sykdommen eskalerer. Du kan lese mer om hormonforstyrrelser her og PCOS her.

Mari Chammas

Bestill time hos Dr. Chammas i dag for å lindre plager og forhindre at sykdommen eskalerer. Du kan lese mer om hormonforstyrrelser her og PCOS her.

Vulvaklinikken

Kompliserte sykdommer som vulvasykdommer trenger en tverrfaglig tilnærming.

Urogynekologisk poliklinikk

Utredning og behandling av skader i skjeden og bekkenbunn som kan føre til urinlekkasje eller vaginale fremfall.

Fertilitetspoliklinikk

C-Medical Fertilitet

Fertilitetspoliklinikken tar i mot pasienter til fertilitetsutredning. Både par og enslige er velkomne! Vi tilbyr assistert befruktning med blant annet IVF når vi i november 2022 åpner C-Medical Fertilitet på Majorstuen.

Generell gynekologi

Vi tar selvfølgelig i mot alt av generelle gynekologiske problemstillinger, som celleforandringer, prevensjonsveiledning, utredninger av blødningsforstyrrelser, og rutinesjekk, med mer.

Ta kontakt 

Poliklinikk for endometriose og adenomyose

Endometriose og adenomyose er sykdommer som kan forårsake voldsomme smerter og store plager.

Poliklinikk for hormonforstyrrelser

Endokrin gynekologi

Spesialist i gynekologi og obstetrikk med særlig kompetanse innen gynekologisk endokrinologi som PCOS, overgangsalder, og overvekt

Robotkirurgi

C-Medical er den første private klinikken i Norge som tilbyr robotkirurgi ved kreft.

Poliklinikk for svangerskap

NIPT og tidlig ultralyd

Vi tilbyr oppfølging hos din egen fødselslege gjennom hele svangerskapet, samt fosterdiagnostikk som tidlig ultralyd og NIPT hos fostermedisiner. Den beste oppfølging gjennom hele svangerskapet!