Fritt behandlingsvalg betyr at du kan ta med din henvisning dit du selv foretrekker å bli behandlet, enten det er et offentlig eller privat helseforetak. Det er ingen forskjell i pris, men ofte er ventetiden langt mindre ved private helseforetak. 

Dersom behandlende lege finner det nødvendig med videre utredning i Spesialisthelsetjenesten sendes henvisningen til et behandlingssted som har tillatelse til å vurdere din rett til helsehjelp/gi rettighetsvurdering. Dette er gjerne ditt lokale sykehus. Får du rett til behandling kan du velge hvilket som helst behandlingssted i oversikten som finnes på https://helsenorge.no/velg-behandlingsstedDu kan bytte behandlingssted ved å kontakte de du har fått et «ventelistebrev» fra. Be om at de sender din henvisning til Colosseum Mann. Vi vil da kontakte deg for oppsett av time til den utredningen du er henvist til.

Din lege skriver henvisning til utredning/behandling hos spesialist som sendes til et sykehus for vurdering.

Sykehuset sender deg et rettighetsbrev. Dette brevet gir deg en rett til å velge behandlingssted (se www.frittsykhusvalg.no)

Du kan da bestille time ved ønsket behandlingssted. Ta med både rettighetsbrevet og henvisningen til timen.

FRITT BEHANDLINGSVALG

HOS C-MEDICAL

C-Medical er godkjent som leverandør til Fritt Behandlingsvalg og tilbyr i Oslo operasjon av trang forhud for voksne (fimose) og undersøkelse av blære (cystoskopi), og full utredning hos hjertespesialist inklusiv sykkeltest (AEKG). I Sarpsborg er C-Medical godkjent Fritt Behandlingsvalg-leverandør for fimose, cystoskopigastroskopi, coloskopi, rectoskopi og brokkoperasjoner med lapraskop. Spesialistgodkjent henvisning hjelper både legen din og behandlingsstedet som har henvisningen din deg med å sende over. Har du sendt henvisningen til et annet sted kan du likevel ombestemme deg.

Når vi mottar godkjent henvisning får du time innen 5 virkedager.

Gjennom Fritt Behandlingsvalg betales kun egenandel.

Har du ikke henvisning får du likevel time hos oss.

Et lite kamera føres inn i urinrøret og urinblæren, og avdekker sykdomstilstander i blæren. Cystoskopi utføres hos urolog.

Fimose er en tilstand der forhuden er for trang. Inngrepet utføres raskt og smerte-fritt av erfarne urologer.

Hjerteundersøkelse og behandling av sykdomstilstander i hjertet og hjertets blodårer.