Behandling og symptomer

Forstørret prostata

C-Medical har kort ventetid på utredning og behandling av forstørret prostata. Ingen henvisning er nødvendig. Du kan bruke din helseforsikring eller din rett til fritt behandlingsvalg hos oss.

Hva er symptomer på forstørret prostata?

Kun menn har prostata. Ettersom menn blir eldre kan prostatakjertelen bli større. Dette kan forårsake plager i form av nattlig vannlating og treg stråle.

Prostata er en liten, fast kjertel på størrelse med en valnøtt. Den finnes under bunnen av urinblæren. Fremre del av prostata ligger rundt urinrøret, røret som frakter urin og sæd ut av kroppen. Endringer i prostata kan gjøre urinrøret trangere. Symptomer på forstørret prostata kan være problemer med vannlating.

Forstørret prostata: utredning og behandling

Undersiden av prostata ligger mot endetarmen (rektum). Legen kan undersøke prostatakjertelen via endetarmen, både klinisk og med ultralyd. Mange menns prostatakjertler blir større etter hvert som de blir eldre. Når dette skjer kaller leger det benign prostatahyperplasi (BPH), som kan gi obstruktive vannlatingsutfordringer som omhandler begrepet LUTS (Lower Urinary Tract Symptoms).

LUTS er ikke kreft og det er vanligvis ikke et alvorlig helseproblem. Noen ganger kan det imidlertid bli så ille at urinen stopper helt opp. Det kalles urinretensjon og trenger akutt legehjelp med kateterisering og drenasje av urin fra blæren.

C-Medical behandler BPH på ulike måter:

Andre behandlingsmetoder kan være:

  • Laser
  • Åpen kirurgi

Hvor kan jeg få behandling for forstørret prostata?

Ved spørsmål angående utredning eller behandling, ta kontakt med C-Medical Majorstuen på telefon  22 60 00 50.

Majorstuen

Majorstuen

Kort ventetid til ledende spesialister innen: Fertilitet, gynekologi, urologi, ortopedi, revmatologi, karkirurgi og et unikt tverrfaglig team. Kompetansesenter for kvinnehelse & C-Medical Fertilitet er en del av C-Medical Majorstuen, Norges mest komplette kvinnehelsetilbud.

Les mer

Stavanger

Stavanger

Vi tilbyr undersøkelser og behandlinger av urinveier for menn, kvinner og barn. Du trenger ingen henvisning fra lege for å bestille time. Dersom du blir henvist til oss fra din lege, vil du bli kontaktet direkte av oss for å avtale time hos en av våre spesialister.

Les mer

Moelv

Moelv

Ved C-Medical Moelv er det både helprivate spesialister og avtalespesialister (næringsdrivende med offentlig refusjonsavtale). Vi tilbyr korte ventetider til ledende spesialister innen gynekologi, urologi, ortopedi og karkirurgi.

Les mer