Behandlinger for mannen

Forstørret prostata

Kun menn har prostata. Ettersom menn blir eldre kan prostatakjertelen bli større. Dette kan forårsake plager i form av nattlig vannlating og treg stråle.

Hvorfor får man symptomer?

Prostata er en liten, fast kjertel på størrelse med en valnøtt. Den finnes under bunnen av urinblæren. Fremre del av prostata ligger rundt urinrøret, røret som frakter urin og sæd ut av kroppen. Endringer i prostata kan gjøre urinrøret trangere, noe som gjør det vanskeligere å tisse.

Baksiden av prostata ligger mot endetarmen (rektum). Legen kan undersøke prostatakjertelen via endetarmen, både klinisk og med ultralyd.

Mange menns prostatakjertler blir større etter hvert som de blir eldre. Når dette skjer kaller leger det benign prostatahyperplasi (BPH), som kan gi obstruktive vannlatingsutfordringer som omhandler begrepet LUTS (Lower Urinary Tract Symptoms). LUTS er ikke kreft, og det er vanligvis ikke et alvorlig helseproblem, men noen ganger kan det bli så ille at urinen stopper helt opp. Det kalles urinretensjon og trenger akutt legehjelp med kateterisering og drenasje av urin fra blæren.

BPH kan behandles på ulike måter:

Hvor kan jeg få behandling for forstørret prostata?

Ved spørsmål angående utredning eller behandling, ta kontakt med C-Medical Majorstuen på telefon  22 60 00 50.

Moelv

Moelv

Urolog. Gynekolog. Ortoped. C-Medical Moelv Vi har helt nye lokaler i sentrum av Moelv med...

Les mer

Her finner du våre klinikker

Finn din klinikk på kartet nedenfor.

 

Store locator is loading from StoreRocket Store Locator Widget..