Behandling og symptomer

Forstørret prostata

C-Medical har kort ventetid på utredning og behandling av forstørret prostata. Ingen henvisning er nødvendig. Du kan bruke din helseforsikring hos oss.

Hva er symptomer på forstørret prostata?

Kun menn har prostata. Ettersom menn blir eldre kan prostatakjertelen bli større. Dette kan forårsake plager i form av nattlig vannlating og treg stråle.

Prostata er en liten, fast kjertel på størrelse med en valnøtt. Den finnes under bunnen av urinblæren. Fremre del av prostata ligger rundt urinrøret, røret som frakter urin og sæd ut av kroppen. Endringer i prostata kan gjøre urinrøret trangere. Symptomer på forstørret prostata kan være problemer med vannlating.

Forstørret prostata: utredning og behandling

Undersiden av prostata ligger mot endetarmen (rektum). Legen kan undersøke prostatakjertelen via endetarmen, både klinisk og med ultralyd. Mange menns prostatakjertler blir større etter hvert som de blir eldre. Når dette skjer kaller leger det benign prostatahyperplasi (BPH), som kan gi obstruktive vannlatingsutfordringer som omhandler begrepet LUTS (Lower Urinary Tract Symptoms).

LUTS er ikke kreft og det er vanligvis ikke et alvorlig helseproblem. Noen ganger kan det imidlertid bli så ille at urinen stopper helt opp. Det kalles urinretensjon og trenger akutt legehjelp med kateterisering og drenasje av urin fra blæren.

C-Medical behandler BPH på ulike måter:

Andre behandlingsmetoder kan være:

  • Laser
  • Åpen kirurgi

Hvor kan jeg få behandling for forstørret prostata?

Ved spørsmål angående utredning eller behandling, ta kontakt med C-Medical Majorstuen på telefon  22 60 00 50.

C-Medical tilbyr behandling innen urologi ved alle klinikkene.
Velg din klinikk nedenfor for å lese mer og bestille time.