Undersøkelser og prosedyrer for menn og kvinner

Cystoskopi

Vi tilbyr cystoskopi undersøkelser og prosedyrer for kvinner og menn, uten henvisning fra fastlege. Bestill i dag for å raskt få hjelp av ledende eksperter på våre private klinikker.

Hva er cystoskopi?

Et cystoskop er et lite kamera som føres inn gjennom urinrøret til blæren. Cystoskopi undersøkelser utføres av en urolog og kan avdekke sykdomstilstander i blære og urinveier. Vi har avtale med Fritt behandlingsvalg.

Når skal jeg ta cystoskopi?

Cystoskopi undersøkelser og prosedyrer utføres ved utredning av blod i urinen, gjentatte urinveisinfeksjoner eller ved vannlatingsproblemer.

Slik foregår cystoskopi prosedyrer

Det er ingen spesielle forberedelser til cystoskopi undersøkelser og prosedyrer. Du blir bedt om å gå på toalettet for å tømme blæren så godt du kan rett før undersøkelsen. Du kan også bli bedt om å avlegge en urinprøve. Undersøkelsen foregår med lokalbedøvelse. Det blir satt inn lokalbedøvende gel i urinrøret. Et tynt, fleksibelt cystoskopinstrument føres via urinrøret inn i blæren. Blæren fylles opp med sterilt vann for å sikre god oversikt. Blærevevet kartlegges og ved forandringer eller mistenkelige områder tas det vevsprøver.

 

Viktig å vite om cystoskopi undersøkelser

Cystoskopi undersøkelser og prosedyrer tar vanligvis 10-15 minutter og foregår under lokalbedøvelse med bedøvende gel. Det kan renne noe bedøvelseskrem ut fra urinrøret etter undersøkelsen. Du kan oppleve svie, se spor av blod og ha noe hyppigere vannlatingstrang den første dagen. Drikk godt, gjerne 1-1,5 liter væske samme dag. Ta kontakt med oss hvis du opplever vedvarende svie, hyppig vannlating eller feber. Dette kan være symptomer på urinveisinfeksjon. Videre oppfølging etter cystoskopiundersøkelsen avtales individuelt etter diagnose.

Hvor kan jeg få utført cystoskopi?

Du trenger ikke henvisning for å bestille time og vi har kort ventetid. Din helseforsikring kan brukes hos oss. Vi har også avtale med Fritt behandlingsvalg.

Følgende C-Medical-klinikker tilbyr cystoskopi undersøkelser. Velg klinikk for å lese mer og bestille time.

Du kan enten bestille undersøkelsen direkte eller be oss om en konsultasjon først.

Majorstuen

Majorstuen

Kort ventetid til ledende spesialister innen: Fertilitet, gynekologi, urologi, ortopedi, revmatologi, karkirurgi og et unikt tverrfaglig team. Kompetansesenter for kvinnehelse & C-Medical Fertilitet er en del av C-Medical Majorstuen, Norges mest komplette kvinnehelsetilbud.

Les mer

Sarpsborg

Sarpsborg

Vi tilbyr ledende tjenester til fastlege, urolog, gynekolog og barnelege. Du trenger ingen henvisning fra lege for å bestille time. Dersom du blir henvist til oss fra din lege, vil du bli kontaktet direkte av oss for å avtale time hos en av våre spesialister.

Les mer