Urologi – undersøkelse for menn/kvinner

Cystoskopi

Et cystoskop er et lite kamera som føres inn gjennom urinrøret til blæren. Undersøkelsen utføres av en urolog, og kan avdekke sykdomstilstander i blære og urinveier. Vi har avtale med Fritt behandlingsvalg.

Når skal jeg ta cystoskopi?

Undersøkelsen gjøres som ledd i utredning av blod i urinen, gjentatte urinveisinfeksjoner eller ved vannlatingsproblemer.

Slik foregår cystoskopi

Det er ingen spesielle forberedelser til undersøkelsen, men like før undersøkelsen blir du bedt om å gå på toalettet for å tømme blæren så godt du kan, og eventuelt avlegge en urinprøve. Undersøkelsen foregår med lokalbedøvelse, det blir satt inn lokalbedøvende gel (Xylocain) i urinrøret. Et tynt, fleksibelt cystoskopinstrument føres via urinrøret inn i blæren. Blæren fylles opp med sterilt vann for å sikre god oversikt. Blærevevet kartlegges og ved forandringer eller mistenkelige områder tas det vevsprøver.

 

Viktig å vite om cystoskopi-undersøkelsen

Undersøkelsen tar vanligvis 10-15 minutter og foregår under lokalbedøvelse med bedøvende gel. Etter undersøkelsen kan det renne noe bedøvelseskrem ut fra urinrøret. Du kan oppleve svie, se spor av blod og ha noe hyppigere vannlatingstrang den første dagen. Drikk godt, gjerne 1-1,5 liter væske samme dag. Ta kontakt med oss hvis du opplever vedvarende svie, hyppig vannlating eller feber. Dette kan være symptomer på urinveisinfeksjon. Videre oppfølging etter cystoskopiundersøkelsen avtales individuelt etter diagnose.

Hvor kan jeg få utført cystoskopi?

Du trenger ikke henvisning for å bestille time, og din helseforsikring kan brukes hos oss. Vi har også avtale med Fritt behandlingsvalg.

Disse klinikkene i C-Medical tilbyr cystoskopi. Velg klinikk for å lese mer og bestille time.
Du kan enten bestille undersøkelsen direkte, eller be oss om en konsultasjon først.

Moelv

Moelv

Urolog. Gynekolog. Ortoped. C-Medical Moelv Vi har helt nye lokaler i sentrum av Moelv med...

Les mer

Her finner du våre klinikker

Finn din klinikk på kartet nedenfor.

 

Store locator is loading from StoreRocket Store Locator Widget..