Kort ventetid på operasjon av forstørret prostata

TUR-P

TUR-P er en operasjon av godartet forstørret prostata. Du kan bruke din helseforsikring hos oss. Ingen henvisning er nødvendig.

Hva er en TUR-P operasjon?

Transuretral reseksjon av prostata er en urologisk operasjon. Den brukes til å behandle godartet prostatahyperplasi. Som navnet indikerer, utføres operasjonen ved å visualisere prostata gjennom urinrøret og fjerne vev (adenom) ved elektrokauteri, eller skarp disseksjon. TUR-P er derfor ikke en åpen kirurgisk operasjon, men en operasjon som utføres gjennom urinrøret inne i prostata.

Urologene ved C-Medical utreder og behandler alle former for vannlatingsplager (LUTS). Vi tilbyr blant annet medikamentell behandling, kirurgisk behandling eller varmebehandlingsmetoder. Noen ganger må vannlatingsproblemet behandles med permanent kateterbehandling eller selvkateterisering, RIK (Ren Intermitterende Kateterisering).

Hvordan foregår en TUR-P operasjon?

Du får spinalbedøvelse (i ryggen) eller narkose under operasjonen. Et skop (kikkertrør) føres opp gjennom urinrøret når du er godt bedøvet. Operatøren «høvler» prostata så mye som nødvendig for å få en god passasje. Hos enkelte pasienter er det også nødvendig å spalte i blærehalsen, overgangen mellom blære og prostata. Dette gjøres for å få tilstrekkelig åpning.

Etter operasjonen

Dagen etter operasjonen blir kateteret normalt fjernet. Du kan da reise hjem etter at du har latt vannet på naturlig måte. Det er viktig med rikelig med drikke når du skal komme i gang med vannlatingen. Noen må fortsette med kateter, enten som selvkateterisering ved vannlatingsbehov eller med permanent kateter i noen uker.

Møt en av våre ledende eksperter 

Trond Jørgensen er en av våre spesialister i kirurgi og urologi. Han har lang forskningsbakgrunn med flere publiserte internasjonale artikler og en doktorgrad innen prostatakreft. Tidligere var han overlege ved Oslo Universitetssykehus, urologisk avdeling. De siste 12 årene har han praktisert som privat urolog. Han har lang erfaring med urologisk kirurgi, inkludert laserkirurgi av prostata . Han gjennomfører flere hundre steriliseringer og fimoseoperasjoner hvert år. Les mer om Trond Jørgensen på vår klinikk på Majorstuen.

Vi har også flere ledende spesialister på våre andre klinikker. Du rask tilgang til ledende medisinske spesialister ved å velge C-Medical. Du kan være trygg på at du er i de beste hender!

Hvor kan jeg få behandling?

C-Medical tilbyr behandling innen urologi ved alle klinikkene.
Velg din klinikk nedenfor for å lese mer og bestille time.