Sterilisering menn

 Sterilisering menn

Sterilisering av menn er en permanent prevensjonsmetode.
C-Medical tilbyr rask tilgang til erfarne kirurger som utfører sterilisering i Oslo, Moelv og Stavanger.

  • Kort ventetid
  • Pris fra kr 6400,- inkl. sædanalyse etter operasjon 
  • Ingen henvisning nødvendig
Sterilisering

Du er også velkommen til å ringe Oslo på 22600050 eller Moelv på 90611560.

Passer sterilisering for meg?

Sterilisering (vasektomi) er et enkelt, trygt og effektivt middel for permanent prevensjon, og er den sikreste prevensjonsmetoden som er kjent. Hvis du er helt sikker på at du ikke ønsker flere barn i fremtiden, vil sterilisering passe for deg.

Ved sterilisering deles sædlederen. Ved å kutte sædlederne hindres sædceller fra å ejakuleres under utløsning. Derfor regnes dette som en permanent prevensjonsmetode. Det er mulig å reversere steriliseringen (refertilisering), men dette er en komplisert operasjon. Vi anbefaler derfor ikke sterilisering hvis du er usikker på om du ønsker barn i fremtiden.

Hvor lang tid tar vasektomi?

Sterilisering av menn foregår i lokalbedøvelse. Kirurgen legger et lite snitt på pungen, lokaliserer sædlederen som deretter hentes frem og deles. Det fjernes en bit av lederen og endene sys tett for å hindre at de gror sammen. Samme prosedyre gjentas på den andre sædlederen. Dersom det ikke har vært noen form for kirurgi i pungen tidligere, er operasjonen som oftest enkel og utført i løpet av en halvtime. Vevsbitene sendes til laboratoriet for histologi slik at vi får en bekreftelse på at sædlederen er delt.

Er det noen bivirkninger?

Du kan oppleve enkelte mindre bivirkninger. Du bør blant annet merke deg følgende:Påvirker ikke seksuell evne og lyst.

  • Ingen effekt på mannlige kjønnshormoner
  • Lav risiko for infeksjon. Smerte, rødhet og hevelse vil i så fall tilkomme. Ta kontakt med lege for behandling.
  • Smerter og ømhet vanlig de første dagene. Behandling med smertestillende om nødvendig.

 

 

 

 

Møt en av våre spesialister

Trond Jørgensen er en av våre spesialister i kirurgi og urologi. Han har lang forskningsbakgrunn med flere publiserte internasjonale artikler og en doktorgrad innen prostatakreft. Tidligere var han overlege ved Oslo Universitetssykehus, urologisk avdeling. De siste 12 årene har han praktisert som privat urolog. Han har lang erfaring med urologisk kirurgi, inkludert laserkirurgi av prostata. Han gjennomfører årlig flere hundre steriliseringer og fimoseoperasjoner. Les mer om Trond Jørgensen på vår klinikk på Majorstuen.

Vi har også flere ledende spesialister på våre andre klinikker.  Du får rask tilgang til ledende medisinske spesialister ved å velge C-Medical. Du kan være trygg på at du er i de beste hender!

Før og etter inngrepet

Hvordan forbereder jeg meg best på vasektomi?

Her er den viktigste informasjonen du bør lese igjennom før du gjennomfører inngrepet.

Slik forbereder du deg til sterilisering

Barber testiklene dagen før operasjonen. Dette er for å hindre at hår kommer i operasjonssårene, noe som kan føre til infeksjon. Før inngrepet må du informere oss om du bruker blodfortynnende medisiner. Du må undertegne et egenerklæringsskjema. Du kan kjøre bil både før og etter operasjon.

Dette tar du hensyn til etter inngrepet

Dagen etter steriliseringen skal du dusje med bandasjen som ble satt på etter inngrepet. Etter dusjen skifter du den våte bandasjen til en ny bandasje som du får med deg fra oss. Sårkantene skal være rene. Hvis du oppdager puss eller syns noe ser unormalt ut tar du kontakt med oss. Hevelse og misfarging er normalt, og dette vil gå over av seg selv. Stingene løser seg opp og faller ut etter cirka 2-3 uker. I mellomtiden må du være forsiktig med tunge løft. I noen få tilfeller kan stingene bli sittende i opptil fire uker.

Ejakulering og orgasme vil foregå helt likt etter sterilisering, men ejakulasjonen vil se noe klarere ut da den ikke lenger inneholder sædceller. Det kan ligge igjen sædceller i sædlederen, så det er viktig å gjennomføre en sædanalyse etter 3 måneder før man slutter med andre prevensjonsmidler. Du får med deg en rekvisisjon til dette, der det står forklart hvor og hvordan denne prøven skal leveres. Det er ikke uvanlig at denne prøven må gjøres flere ganger med en måneds mellomrom fordi det fortsatt er rester av sædceller i sædlederen.

Hvor kan jeg få utført sterilisering?

C-Medical tilbyr sterilisering av menn i Oslo, Moelv og Stavanger. Velg din klinikk nedenfor for å lese mer og bestille time.

Du kan enten bestille inngrepet direkte eller be oss om en konsultasjon først.

Majorstuen

Majorstuen

Kort ventetid til ledende spesialister innen: Fertilitet, gynekologi, urologi, ortopedi, revmatologi, karkirurgi og et unikt tverrfaglig team. Kompetansesenter for kvinnehelse & C-Medical Fertilitet er en del av C-Medical Majorstuen, Norges mest komplette kvinnehelsetilbud.

Les mer

Stavanger

Stavanger

Vi tilbyr undersøkelser og behandlinger av urinveier for menn, kvinner og barn. Du trenger ingen henvisning fra lege for å bestille time. Dersom du blir henvist til oss fra din lege, vil du bli kontaktet direkte av oss for å avtale time hos en av våre spesialister.

Les mer

Moelv

Moelv

Ved C-Medical Moelv er det både helprivate spesialister og avtalespesialister (næringsdrivende med offentlig refusjonsavtale). Vi tilbyr korte ventetider til ledende spesialister innen gynekologi, urologi, ortopedi og karkirurgi.

Les mer