Bestill operasjon i dag

Sterilisering menn (vasektomi)

C-Medical tilbyr rask tilgang til erfarne kirurger innenfor urologi som blant annet utfører sterilisering av menn. Henvisning er ikke nødvendig.

Pris for sterilisering er kr. 5350,-.

Hva er sterilisering?

Sterilisering av menn er en permanent prevensjonsmetode der sædlederen deles. Ved å kutte sædlederne hindres sædceller fra å ejakuleres under orgasme. Derfor regnes dette som en permanent prevensjonsmetode.

Passer sterilisering for meg?

Menn som er helt sikre på at de ikke ønsker barn i fremtiden, gjennomfører sterilisering som en permanent prevensjonsmetode. Det er mulig å reversere sterilisering av menn (refertilisering), men dette er en komplisert operasjon som ikke alltid er vellykket. Vi anbefaler derfor ikke sterilisering hvis du er usikker på om du ønsker barn i fremtiden.

Den som ønsker inngrepet, må fylle ut skjemaet Begjæring om sterilisering (PDF). I dette skjemaet må vedkommende også bekrefte at han/hun har fått nødvendig informasjon.

Hvor lang tid tar sterilisering av menn?

Sterilisering av menn foregår i lokalbedøvelse. Kirurgen legger et lite snitt på pungen, lokaliserer sædlederen som deretter hentes frem og deles. Det fjernes en bit av lederen og endene sys tett for å hindre at de gror sammen. Samme prosedyre gjentas på den andre sædlederen. Dersom det ikke har vært noen form for kirurgi i pungen tidligere, er operasjonen som oftest enkel og utført i løpet av en halvtime. Vevsbitene sendes til laboratoriet for histologi slik at vi får en bekreftelse på at sædlederen er delt.

Kan sterilisering av menn reverseres?

Ja, sterilisering av menn kan reverseres. Dersom du angrer kan sædlederne sys sammen igjen. Dette kalles refertilisering. Dette er en komplisert operasjon som ikke alltid er vellykket. Vi anbefaler derfor ikke sterilisering hvis du er usikker på om du ønsker barn i fremtiden.

Les mer om refertilisering her.

Er det noen bivirkninger ved sterilisering av menn?

Du kan oppleve enkelte mindre bivirkninger ved sterilisering av menn. Du bør blant annet merke deg følgende:

 

  • Påvirker ikke seksuell evne og lyst
  • Ingen effekt på mannlige kjønnshormoner
  • Lav risiko for infeksjon. Smerte, rødhet og hevelse vil i så fall tilkomme. Ta kontakt med lege for behandling.
  • Smerter og ømhet vanlig de første dagene. Behandling med smertestillende om nødvendig.

Hva koster sterilisering?

Prisen for sterilisering av menn koster rundt 6 000,- og varierer noe mellom de enkelte klinikkene. Ta kontakt med din utvalgte klinikk og få pris på sterilisering.

Møt en av våre ledende eksperter på sterilisering

Trond Jørgensen er en av våre spesialister i kirurgi og urologi. Han har lang forskningsbakgrunn med flere publiserte internasjonale artikler og en doktorgrad innen prostatakreft. Tidligere var han overlege ved Oslo Universitetssykehus, urologisk avdeling. De siste 12 årene har han praktisert som privat urolog. Han har lang erfaring med urologisk kirurgi, inkludert laserkirurgi av prostata. Han gjennomfører årlig flere hundre steriliseringer og fimoseoperasjoner. Les mer om Trond Jørgensen på vår klinikk på Majorstuen.

Vi har også flere ledende spesialister på våre andre klinikker.  Du får rask tilgang til ledende medisinske spesialister ved å velge C-Medical. Du kan være trygg på at du er i de beste hender!

Før og etter inngrepet

Hvordan forbereder jeg meg best til sterilisering?

Her er den viktigste informasjonen du bør lese igjennom før du gjennomfører inngrepet sterlilisering.

Slik forbereder du deg til inngrepet

Barber testiklene dagen før operasjonen. Dette er for å hindre at hår kommer i operasjonssårene, noe som kan føre til infeksjon. Før inngrepet må du informere oss om du bruker blodfortynnende medisiner. Du må undertegne et egenerklæringsskjema. Du kan kjøre bil både før og etter operasjon.

Dette tar du hensyn til etter inngrepet

Dagen etter steriliseringen skal du dusje med bandasjen som ble satt på etter inngrepet. Etter dusjen skifter du den våte bandasjen til en ny bandasje som du får med deg fra oss. Sårkantene skal være rene. Hvis du oppdager puss eller syns noe ser unormalt ut tar du kontakt med oss. Hevelse og misfarging er normalt, og dette vil gå over av seg selv. Stingene løser seg opp og faller ut etter cirka 2-3 uker. I mellomtiden må du være forsiktig med tunge løft. I noen få tilfeller kan stingene bli sittende i opptil fire uker.

Ejakulering og orgasme vil foregå helt likt etter sterilisering, men ejakulasjonen vil se noe klarere ut da den ikke lenger inneholder sædceller. Det kan ligge igjen sædceller i sædlederen, så det er viktig å gjennomføre en sædanalyse etter 3 måneder før man slutter med andre prevensjonsmidler. Du får med deg en rekvisisjon til dette, der det står forklart hvor og hvordan denne prøven skal leveres. Det er ikke uvanlig at denne prøven må gjøres flere ganger med en måneds mellomrom fordi det fortsatt er rester av sædceller i sædlederen.

Hvor kan jeg få utført sterilisering?

Følgende C-Medical-klinikker tilbyr sterilisering av menn. Velg klinikk for å lese mer og bestille time.

Du kan enten bestille inngrepet eller be oss om en konsultasjon først.

Moelv

Moelv

Urolog. Gynekolog. Ortoped. C-Medical Moelv Vi har helt nye lokaler i sentrum av Moelv med...

Les mer

Sarpsborg

Sarpsborg

Fastlege. Urolog. Gynekolog. Barnelege. Legetime når du trenger det Sarpsborg Spesialistsenter...

Les mer