Robotassistert gynekologisk kirurgi

Vi har kort ventetid på ledende gynekologer og robotkirurgi. Din helseforsikring og fritt behandlingsvalg kan benyttes hos oss. 

Hva er robotassistert gynekologisk kirurgi?

«Robotkirurgi er den nye gullstandarden ved kirurgi i buk og bekken. Metoden tillater en mer skånsom og presis kirurgi».

«Ane Gerda Zahl Eriksson er den gynekologen i Norge med mest erfaring innen robotkirurgi. C-Medical er de første i Norge som tilbyr robotassisterte gynekologiske operasjoner»

Når brukes robotkirurgi innen gynekologi?

Robotkirurgi innen gynekologi kan være aktuelt ved hysterektomi, det vil si fjerning av livmor. Det kan være flere årsaker til fjerning av livmor:

Kraftige blødninger
Når man ikke har kommet i mål med konservativ behandling og det ikke er indikasjon for enklere kirurgi er hysterektomi det siste alternativet.

Muskelknuter
Kan gi smerter og blødningsforstyrrelser. En forstørret livmor kan presse på andre organer som blære og tarm, og kan gi funksjonsforstyrrelser.

Gynekologisk kreft som livmorkreft
Livmorkreft oppstår i livmorkroppen. En kan grovt sett skille mellom kreft som oppstår i livmorslimhinnen (endometriet) og kreft som utgår fra muskulatur i livmorvegg (myometriet). Kreft som utgår fra livmorslimhinnen (endometriekreft) er den vanligste formen for kreft i livmoren, og den 4. hyppigste kreftformen hos kvinner i Norge.

Årlig rammes ca 800 norske kvinner av livmorkreft.

Om behandling

FØR

Du skal faste fra midnatt kvelden før. Du skal sette blodfortynnende kvelden før, dette får du opplæring i på Cmedical (du får tilsendt detaljert informasjonsskriv)

UNDER

Du er i full narkose under inngrepet. Urinblæren blir vanligvis tømt med urinkateter. Inngrepene tar alt 1,5 time til flere timer, avhenger av størrelse på livmor og evt adheranser i buken.

Vi lager et lite snitt i navlen og fyller bukhulen med kulldioksyd (CO2). Robot laparoskopet, som er et tynt rør eller en slags «kikkert» med videotilkobling, blir ført inn gjennom snittet i navlen. Vi har en TV-skjerm som gir oss oversikt over buk og bekken.

Trenger vi flere hjelpeinstrumenter, lager vi to små snitt nedenfor og til siden for navlen, samt et rett over skambenet (nederst på magen). Roboten har flere armer med ulike instrumenter som føres inn gjennom de ulike snittene.

Hvis det oppstår vanskeligheter med å gjennomføre operasjonen laparoskopisk må vi foreta åpen operasjon (buksnitt).

ETTER

Du blir liggende over på sykehuset 1-2 netter. Urinkateter i 24 timer. Du får blodfortynnende 6 timer etter operasjon.

Før du reiser hjem får du beskjed om hva som ble funnet og gjort under operasjonen.

De første dagene kan du føle deg oppblåst i magen og få vondt i skuldrene. Dette er irritasjon fra gassen i bukhulen og kan oftest lindres med reseptfrie, smertestillende tabletter.

Sårene på magen er sydd med tråd som løser seg opp selv. Stingene er dekket med hudplaster. Du kan dusje, men det er viktig at du holder plasteret tørt. Når sårene er tørre, kan du fjerne plasteret helt. Dette skjer vanligvis etter to til fem dager. En eventuelt synlig knutetråd som klør kan du klippe bort. Hvis sår/-ene væsker, må du rense med vann eller vanlig rensevæske.

Hvis det blir sendt materiale til mikroskopisk undersøkelse, får du svar på funnene etter to til fire uker. Du blir kontaktet direkte fra sykehuset dersom det er behov for videre undersøkelse eller behandling.

  • Ikke samleie på 8 uker
  • Ikke karbad eller svømmebasseng på 8 uker
  • Ikke løft tungt (over 5kg) på 2 uker

Pasienten blir sykemeldt 2-4 uker avhengig av type arbeid.

Kontroll settes opp fortrinnsvis hos operatør ca 3 uker etter operasjon.

Vær oppmerksom!

Ta kontakt med sykehuset dersom hun innen 14 dager får: 

  • Feber over 38 grader
  • Puss fra operasjonssår
  • Tiltagende magesmerter eller andre uforklarlige smerter eller ubehag

Det oppstår uvanlig, større mengde blødning eller lekkasje fra skjeden

 

Hvor kan jeg få utført behandlingene ?

Disse klinikkene i C-Medical tilbyr behandlingene. Velg klinikk for å lese mer og bestille time.

Kontakt oss

Du er velkommen til å kontakte oss via dette skjemaet. Vi oppfordrer deg til ikke å oppgi sensitiv informasjon. 

11 + 5 =

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Her finner du våre private klinikker

Finn din klinikk på kartet nedenfor.

 

Store locator is loading from StoreRocket Store Locator Widget..