Ortopedi – fot

Plantar fasciitis

Dette er den vanligste årsaken til hælsmerter. Tidligere trodde man at årsaken til plantar fasciitis var en beinet hælspore, men i dag vet vi at det oppstår mikrorifter og irritasjon i festet for fotsålens (planta) senekappe (fascia) der den fester seg inn under hælbeinet. Mikroriftene har vanskelig for å gro i dette området, dette gir belastningssmerter.

I første omgang er behandlingen avlastning med hælpute, såler og krykker en tid, samt is og smertestillende medisin.

Trykkbølger (ESWT = Extracorporal Shock Wave Therapy) og tøyning av fotbuen har en veldokumentert virkning på tilstanden. Trykk- eller sjokkbølgene anbefales hvis symptomene ikke går over innen 3 måneder. Trykkbølger må administreres cirka 3-5 ganger (med 1 ukes mellomrom) og effekten kommer gradvis.

Dersom dette ikke fører frem, kan man prøve nattskinner (ortoser) en stund. Hvis ingen av disse tiltakene hjelper er det indikasjon for kortisoninjeksjon. 

Det er nesten aldri grunnlag for operasjon ved

plantar fasciitis.

Hvor kan jeg få hjelp med plantar fasciitis?

Du trenger ikke henvisning for å bestille time, og din helseforsikring kan brukes hos oss

Disse klinikkene i C-Medical tilbyr denne behandlingen. Velg klinikk for å lese mer og bestille time.

Majorstuen

Majorstuen

Kort ventetid til ledende spesialister innen: Fertilitet, gynekologi, urologi, ortopedi, revmatologi, karkirurgi og et unikt tverrfaglig team. Kompetansesenter for kvinnehelse & C-Medical Fertilitet er en del av C-Medical Majorstuen, Norges mest komplette kvinnehelsetilbud.

Les mer

Stavanger

Stavanger

Vi tilbyr undersøkelser og behandlinger av urinveier for menn, kvinner og barn. Du trenger ingen henvisning fra lege for å bestille time. Dersom du blir henvist til oss fra din lege, vil du bli kontaktet direkte av oss for å avtale time hos en av våre spesialister.

Les mer

Moelv

Moelv

Ved C-Medical Moelv er det både helprivate spesialister og avtalespesialister (næringsdrivende med offentlig refusjonsavtale). Vi tilbyr korte ventetider til ledende spesialister innen gynekologi, urologi, ortopedi og karkirurgi.

Les mer