Kort ventetid på hydrocele-behandling og operasjon

Hydrocele (vannbrokk)

C-Medical tilbyr rask tilgang til ledende medisinske spesialister innen hydrocele (vannbrokk). Ingen henvisning er nødvendig for vannbrokk-behandling og operasjon.

Hva er hydrocele/vannbrokk?

Væskeansamling i testikkelen (hydrocele testis eller vannbrokk) er en tilstand med væskeansamling rundt testikkelstrengen og selve testikkelen. Det vil si i pungen. Tilstanden er ufarlig, men vannbrokk-symptomer kan bli plagsomme på grunn av trykk og og tyngdefølelse i pungen. Vannbrokk kan forekomme i alle aldre. 

Hydrocele/vannbrokk: symptomer og undersøkelser

Årsaken til denne sykdommen er vanligvis en medfødt svakhet i bukhinnen. Dette medfører at det siver væske ned i pungen fra bukhulen. Hos voksne menn kan vannbrokk være en komplikasjon som følge av lokale lidelser i pungen eller andre sykdommer som hjertesvikt, skrumplever eller svulster i mageregionen.

Diagnosen stilles på bakgrunn av typiske funn man gjør ved undersøkelsen. Legen kan gjennomlyse pungen med lommelykt. Man vil da se at pungen er fylt med væske og den er gjennomskinnelig. Ultralyd kan gjennomføres hos yngre menn for å utelukke testikkelkreft. I tvilstilfeller kan det være aktuelt å tømme vannbrokket ved å stikke inn en sprøytespiss og suge ut (aspirere) innholdet for å gi diagnose.

Hydrocele (vannbrokk): Operasjon og behandling

Det kan være nødvendig med behandling da vannbrokk kan forårsake mye ubehag. Økende volum og tyngde kan være plagsomt. Dersom hevelsen blir uttalt, kan trykket bli så stort at testikkelen skades. Dette skjer imidlertid sjeldent. Tapping med nål gir bare kortvarig lindring av plagene fordi vannbrokket i de fleste tilfeller kommer igjen. Denne behandlingen kan gjentas inntil tre ganger.

Det er vanlig å operere vannbrokk. I de fleste tilfeller foregår vannbrokk-operasjoner som dagkirurgi, det vil si uten overnatting på sykehus.

Møt en av våre ledende eksperter

Trond Jørgensen er en av våre spesialister i kirurgi og urologi. Han har lang forskningsbakgrunn med flere publiserte internasjonale artikler og en doktorgrad innen prostatakreft. Tidligere var han overlege ved Oslo Universitetssykehus, urologisk avdeling. De siste 12 årene har han praktisert som privat urolog. Han har lang erfaring med urologisk kirurgi, inkludert laserkirurgi av prostata. Han gjennomfører flere hundre steriliseringer og fimoseoperasjoner hvert år. Les mer om Trond Jørgensen på vår klinikk på Majorstuen.

Vi har også flere ledende spesialister på våre andre klinikker. Du får rask tilgang til ledende medisinske spesialister ved å velge C-Medical. Du kan være trygg på at du er i de beste hender!

Hvor kan jeg få utført operasjon for hydrocele?

Følgende C-Medical-klinikker tilbyr behandling og operasjon.
Velg klinikk for å lese mer og bestille time.

Du trenger ikke henvisning for å bestille time og vi har kort ventetid.
Din helseforsikring kan brukes hos oss.

Majorstuen

Majorstuen

Kort ventetid til ledende spesialister innen: Fertilitet, gynekologi, urologi, ortopedi, revmatologi, karkirurgi og et unikt tverrfaglig team. Kompetansesenter for kvinnehelse & C-Medical Fertilitet er en del av C-Medical Majorstuen, Norges mest komplette kvinnehelsetilbud.

Les mer

Stavanger

Stavanger

Vi tilbyr undersøkelser og behandlinger av urinveier for menn, kvinner og barn. Du trenger ingen henvisning fra lege for å bestille time. Dersom du blir henvist til oss fra din lege, vil du bli kontaktet direkte av oss for å avtale time hos en av våre spesialister.

Les mer