Ortopedi – fot

Haglunds hæl

Mellom hælbeinet og achillessenen finnes en slimpose. Denne kan bli betent på grunn av kronisk irritasjon og trange sko. Etter hvert kan denne irritasjonen føre til bein- og bruskdannelse bak på hælbeinet – det vokser frem en kul på en allerede prominent knokkel. Røntgen med skråbilder viser som regel denne kulen (Haglunds hæl). I første omgang må man bygge opp under hælen for å avlaste trykket. Sko (og slalåmstøvler) må blokkes ut.

Operasjonen

Ved langvarige plager og betydelig kul kan det bli nødvendig å fjerne kulen kirurgisk. Operasjonen gjøres i lokalbedøvelse og med avslappende medisin. Det legges på en gipsskinne som pasienten beholder i to uker. Deretter starter et opptreningsprogram og tilbakegang til bruk av vanlige idrettssko etter hvert som irritasjon i området er gått tilbake. Tiden det tar avhenger av hvilken idrett man driver. Man må minst regne med åtte uker før man gjenopptar vanlig trening.

Komplikasjoner

Komplikasjoner er sjeldne, men dersom det oppstår økende hevelse, smerter eller røde og væskende sår, kan det tyde på infeksjon og du må ta kontakt med oss eller annen lege/legevakt.

Vi tilbyr operasjon for Haglunds hæl

Du trenger ikke henvisning for å bestille time, og din helseforsikring kan brukes hos oss.

 

Majorstuen

Majorstuen

Kort ventetid til ledende spesialister innen: Fertilitet, gynekologi, urologi, ortopedi, revmatologi, karkirurgi og et unikt tverrfaglig team. Kompetansesenter for kvinnehelse & C-Medical Fertilitet er en del av C-Medical Majorstuen, Norges mest komplette kvinnehelsetilbud.

Les mer

Stavanger

Stavanger

Vi tilbyr undersøkelser og behandlinger av urinveier for menn, kvinner og barn. Du trenger ingen henvisning fra lege for å bestille time. Dersom du blir henvist til oss fra din lege, vil du bli kontaktet direkte av oss for å avtale time hos en av våre spesialister.

Les mer

Moelv

Moelv

Ved C-Medical Moelv er det både helprivate spesialister og avtalespesialister (næringsdrivende med offentlig refusjonsavtale). Vi tilbyr korte ventetider til ledende spesialister innen gynekologi, urologi, ortopedi og karkirurgi.

Les mer