Trygghet gjennom hele svangerskapet

Ultralyd

Vi ønsker deg velkommen til ultralydundersøkelser gjennom hele svangerskapet. I tillegg tilbyr vi nå fosterdiagnostikk, som NIPT og ultralyd. Hos oss får du veiledning og den beste oppfølging gjennom hele svangerskapet.

N

Spesialister innen fostermedisin

Her møter du erfarne og dedikerte gynekologer med spesialisering innen fostermedisin.

N

Kort ventetid

Hos oss er det kort ventetid for å få time til noen av de beste spesialistene innen gynekologi. Du trenger ikke henvisning i fra lege for å kunne booke time.

N

Sterkt gynekologisk fagmiljø

C-Medical tilbyr et komplett tilbud innen gynekologi gjennom vårt kompetansesenter for kvinnehelse. Hos oss er du i de beste hender!

 

Priser

Priser på våre tjenester finner du her.

  Møt vår spesialist!

  Fosterdiagnostikk omfatter undersøkelse av fostret med tidlig ultralyd mellom svangerskapsuke 11 – 14, eller undersøkelse av fostrets celler (NIPT – Non-invasiv prenatal test) for å oppdage sykdom hos fostret.

  C-Medical ved dr. Ashi Ahmad har fått virksomhetsgodkjenning for å tilby fosterdiagnostikk til gravide kvinner.

  Ashi Ahmad er spesialist i gynekologi og fødselshjelp og har doktorgrad i epidemiologi og fødselshjelp. Les mer om henne her.

   

  Sterilisering menn

  Hva kan ultralyd fortelle oss?

  • bekrefte graviditeten
  • se antall fostre
  • beregne gestasjonslengde (svangerskapsuke) og estimere termindato
  • høre hjerteslag
  • anslå kjønn (fra uke 14)
  Slik foregår ultralyd

  Vi skiller mellom tidlig ultralyd uke 6 – 10, uke 11 – 14, og ultralyd fra uke 14 + 0. Tidlig ultralyd uke 6-10 utføres ved hjelp av en innvendig probe. Dette er helt ufarlig og smertefritt for både barnet og deg. Fra uke 11 utføres ultralyd med utvending (abdominal) ultralydprobe.

  Om undersøkelsen viser tegn på alvorlig sykdom eller skader hos fostret, vil du få veiledning og samtale med lege, og eventuelt henvisning til fostermedisinsk avdeling ved sykehuset.

  Dersom du ønsker, er det fullt mulig å ta med seg en partner eller en støttespiller til ultralydtimen. Ved tidlig ultralydundersøkelse vil du få være avskjermet. Hos oss er det viktig at du føler deg komfortabel og trygg.

  Ved C-Medical møter du høyt kompetente, erfarne og dedikerte gynekologer med spesialisering innen fostermedisin, også kalt fostermedisinere.

  Sterilisering menn

  Hva koster ultralyd?

  Priser på våre tjenester finner du her:

  Om ultralyd

  Samtlige ultralydundersøkelser gjøres av fostermedisiner. Hos C-Medical får du alltid kopi av målinger og journal, utskrift på fotopapir, samt tilsendt digitale bilder.

  Tidlig ultralyd – fra uke 7 – 10*

  I uke 7 – 10 kan en tidlig ultralydundersøkelse bekrefte graviditeten og sjekke at det er liv, også kalt viabilitet. I denne perioden vil det være mulig å høre hjerteslag, se antall fostre, anslå gestasjonslengde (svangerskapsuke) og termindato.

  Tidlig organrettet ultralyd – fra uke 11 – 14*

  I uke 11 – 14 kan en ultralydundersøkelse vise en anatomisk gjennomgang av fosteret. Her kan det være mulig å se hjertes fire kammer, nesebein, nakkefold og organ-gjennomgang. Ved tvillingsvangerskap kan man se om de har hver sin morkake eller om de deler felles morkake.

  Organrettet ultralyd – fra uke 18 – 20*

  Ultralydundersøkelsen tilsvarer i stor grad den ordinære rutine-ultralydundersøkelsen alle gravide får på offentlige sykehus mellom svangerskapsuke 17 – 20. Mange velger likevel å gjøre det privat siden det settes av mer tid til selve undersøkelsen og spørsmål.

  Denne ultralydundersøkelsen vil også kunne gi deg svar på barnets kjønn. Dersom du ønsker å utforme egen gender reveal, er vi så klart behjelpelig med det.

  3D-ultralyd – fra uke 26 – 30*

  C-Medical bruker et topp moderne ultralydapparat fra Samsung som kan gi imponerende bilder av barnet i magen. For best mulig resultat er det anbefalt at undersøkelsen gjøres mellom uke 26 og 30. Det settes av god tid til undersøkelsen for å sikre så gode bilder som mulig.

  Noen ganger kan barnets plassering gjøre det vanskelig å få tatt gode bilder. Dersom plasseringen gjør at vi ikke lykkes, kan du komme tilbake for et nytt forsøk – helt kostnadsfritt.

  Tilvekstkontroll*

  Tilvekstkontroll er særlig aktuelt i 3. trimester. Her vil fostermedisiner vurdere vekt og trivsel hos fosteret.

  * Ved unormale funn vil du bli henvist til sykehuset for videre utredning.

  Hvor tilbys ultralyd?

  C-Medical tilbyr fosterdiagnostikk i Oslo.
  Klikk nedenfor for å lese mer og bestille time.