Trygghet gjennom hele svangerskapet

Fosterdiagnostikk

C-Medical Majorstuen tilbyr nå fosterdiagnostikk, som tidlig ultralyd og NIPT, og den beste oppfølging gjennom hele svangerskapet.

N

Kort ventetid

Hos oss er det kort ventetid for å få time til noen av de beste spesialistene innen gynekologi. Du trenger ikke henvisning i fra lege for å kunne booke time.

N

Spesialisering innen fostermedisin

Her møter du erfarne og dedikerte gynekologer med spesialisering innen fostermedisin.

N

Sterkt gynekologisk fagmiljø

C-Medical tilbyr et komplett tilbud innen gynekologi gjennom vårt kompetansesenter for kvinnehelse. Hos oss er du i det beste hender!

NIPT

NIPT er en forkortelse for Non-Invasive Prenatal Test. Ved hjelp av en blodprøve i fra armen til mor, kombinert med en ultralydundersøkelse, kan man undersøke om fosteret har trisomi 13, 18 eller 21, også kjent som kromosomavvik.

=

Ultralyd

Ultralyd utføres fra uke 7 i svangerskapet av spesialist innen fostermedisin. Ultralyd kan blant annet bekrefte graviditeten, se antall fostre, estimere termindato, høre hjerteslag og anslå kjønn (fra uke 14).

=

Priser

Priser på våre tjenester finner du her.

  Ashi Ahmad

  Nytt tilbud og ny spesialist!

  Fosterdiagnostikk er undersøkelser av fostret, imens det enda er i maven til mor, for å avdekke alvorlig tilstander hos fostret. C-Medical Majorstuen tilbyr fosterdiagnostikk som tidlig ultralyd (mellom svangerskapsuke 11 – 14) og/eller NIPT (Non-Invasive Prenatal Test).

  Fosterdiagnostikk er regulert av bioteknologiloven, og i mai 2020 vedtok Stortinget endringer i bioteknologiloven som tillater gravide yngre enn 35 år å gjennomføre NIPT i Norge. Du kan lese mer om hva NIPT er her:

  C-Medical, ved dr. Ashi Ahmad, har fått virksomhetsgodkjenning for å tilby gravide fosterdiagnostikk.

  Dr. Ashi Ahmad er spesialist i gynekologi og fødselshjelp, og har doktorgrad i epidemiologi og fødselshjelp.

  Dr.Ahmads bakgrunn

  Dr. Ashi Ahmad er utdannet lege ved Universitetet i Oslo og er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer med spesialkompetanse innen fostermedisin. Hun er overlege ved fostermedisinsk avdeling ved Rikshospitalet og kvinneklinikken ved Akershus Universitetssykehus. Hun er spesielt interessert i fosterdiagnostikk og oppfølging av gravide.
  Dr. Ashi Ahmad har en doktorgrad fra Universitetet i Oslo hvor hun studerte årsaker til fosterdød, og har flere vitenskapelige publikasjoner i anerkjente medisinske tidsskrifter.

  Sterilisering menn

  Er NIPT bedre enn ultralyd?

  NIPT har en høyere treffsikkerhet enn ultralyd alene når det gjelder kromosomavvik Trisomi 13, 18 og 21. Med høyere treffsikkerhet blir det færre falske positive og falske negative svar. Dette er hovedgrunnen til at flere ønsker å ta i bruk NIPT.

  Visste du at?

  Strukturelle avvik forekommer i ca. 3 % av alle graviditeter, og 30 % av disse kan oppdages ved tidlig ultralyd.

  Vi tilbyr deg

  NIPT

  NIPT er en forkortelse for Non-Invasive Prenatal Test. Ved hjelp av en blodprøve i fra armen til mor kan man undersøke om fostret har trisomi 13, 18 eller 21, også kjent som kromosomavvik. NIPT kan tidligst gjennomføres i svangerskapsuke 10.

  Før testen tas vil du få grundig informasjon og veiledning, både om selve undersøkelsen og hva du kan forvente etter at prøvesvarene foreligger. Etter at du har bestilt time til NIPT kan du logge deg inn på www.niptskolen.no med BankID og lese informasjon om NIPT. Når NIPT-skolen er gjennomført vil du få et elektronisk sertifikat. Nå kan du ta NIPT prøven.

  På selve konsultasjonen, før NIPT, vil det også bli gjort ultralyd for å bekrefte intakt graviditet i livmorhulen, og for å vite antall foster og bestemme hvor langt du er på vei.

  Når svar på NIPT er klart vil du motta en SMS hvorpå du kan logge deg inn med din BankID for å lese av svaret elektronisk. Dette tar som regel 10 dager. Om det er avvikende funn på NIPT, vil du få veiledning og samtale med lege, og eventuelt henvisning til fostermedisinsk avdeling ved sykehuset.

  Tidlig ultralyd uke 7-10

  I svangerskapsuke 7-10 gjøres en enkel ultralyd for å bekrefte intakt svangerskap i livmoren, høre fostrets hjerteslag, og avklare om det er tvillinger.

  Tidlig ultralyd uke 11-14

  I svangerskapsuke 11-14 kan man gjøre en systematisk ultralydundersøkelse av fosteret for å bekrefte intakt intrauterin svangerskap (inne i livmoren) , antall fostre og estimere svangerskapslengden. I tillegg kan man i dette stadiet undersøke fosterets anatomi for å avdekke mulige strukturelle avvik. De aller fleste gravide vil ha normale funn og føde et friskt barn.

  Oppfølging i svangerskapet

  Hos oss i C-Medical kan du få oppfølging med ultralyd gjennom hele svangerskapet med tanke på vekst og trivsel.

  Hvor tilbys fosterdiagnostikk?

  C-Medical tilbyr fosterdiagnostikk på Majorstuen i Oslo.

  Majorstuen

  Besøks- og postadresse:
  Sørkedalsveien 10 B
  0369 Oslo
  Telefon: +47 22 60 00 50

  Her finner du oss

  Du er hjertlig velkommen til å kontakte oss, når du måtte ønske.

  Kontakt:

  Besøks- og postadresse:

  Sørkedalsveien 10 A og B
  0369 Oslo

  Telefon:

  Tlf: +47 22 60 00 50

  Åpningstider telefon:

  Mandag – torsdag: 08:30-11:30 og 12:00-15:30

  Fredag: 08:30-11:30

  Åpningstider laboratoriet:

  Vi har midlertidig begrenset åpningstid og tjenestetilbud ved vårt laboratorium, og ber om at du tar kontakt på telefon 22600050 for mer informasjon. Les mer her.

  Kontakt oss

  Du er velkommen til å kontakte oss via dette skjemaet. Vi oppfordrer deg til ikke å oppgi sensitiv informasjon.

  C-Medical Majorstuen

  C-Medical Majorstuen

  Velkommen til C-Medical Sarpsborg

  Adresse:

  Sørkedalsveien 10
  0369 Oslo

  Oppgang A (6. etasje):
  Urologi, gynekologi, uroterapi, ortopedi og operasjoner

  Oppgang D (5. etasje):
  Kardiologi, reumatologi, ortopedi, karkirurgi og blodprøver/sædprøver

  Telefon og fax:

  Tlf: 22 60 00 50
  Fax: 22 46 74 73

  Åpningstider:

  Mandag – torsdag: 08:00-16:00 (20:00 etter avtale)
  Fredag: 08:00-12:00