Ortopedi – fot

Fotballankel

C-Medikal tilbyr rask hjelp med fotballankel, uten henvisning. Ta kontakt for å bestille en konsultasjon hos en av våre ledende eksperter. Du kan benytte deg av din helseforsikring hos oss.

Fotballankel: behandling og hjelp

Fotballankel opptrer hyppigst blant fotballspillere, men en ser det også hos andre idrettsutøvere. Det oppstår smerter fortil i ankelen og nedsatt bevegelighet. Plagene oppstår sannsynligvis på grunn av stadige støt ved spark på ballen, strekk i leddkapselen og at bena i ankelen støter sammen når ankelen bøyes ekstremt opp. Dette fører til rifter i kapselen og etter hvert beinutvekster fortil på leddkantene (eksostoser).

I tidlige stadier kan teiping, ising og betennelsesdempende medisin være tilstrekkelig behandling. Dersom plagene øker, vil det være nødvendig med operasjon. Kikkhullsoperasjon er da anbefalt.

Operasjon av fotballankel

Operasjon av fotballankel gjøres i narkose. Kirurgen fjerner beinpåleiringer fortil i leddet gjennom et artroskop (leddkamera).

Etterbehandling

Etterbehandlingen består av delbelastning på krykker i 2-4 uker etterfulgt av et opptreningsprogram før vanlig trening gjenopptas, vanligvis etter 6-8 uker. Ergometersykkel er anbefalt i opptreningsperioden.

Komplikasjoner

Disse er ikke hyppige, men sårinfeksjon, manglende bedring, nerveskade og vedvarende smerter forekommer.

Hvor kan jeg få behandling for fotballankel?

Du trenger ikke henvisning for å bestille time, og din helseforsikring kan brukes hos oss

Følgende C-Medical-klinikker tilbyr denne behandlingen. Velg klinikk for å lese mer og bestille time.

Majorstuen

Majorstuen

Kort ventetid til ledende spesialister innen: Fertilitet, gynekologi, urologi, ortopedi, revmatologi, karkirurgi og et unikt tverrfaglig team. Kompetansesenter for kvinnehelse & C-Medical Fertilitet er en del av C-Medical Majorstuen, Norges mest komplette kvinnehelsetilbud.

Les mer

Moelv

Moelv

Ved C-Medical Moelv er det både helprivate spesialister og avtalespesialister (næringsdrivende med offentlig refusjonsavtale). Vi tilbyr korte ventetider til ledende spesialister innen gynekologi, urologi, ortopedi og karkirurgi.

Les mer