Lårbrokk og lyskebrokk

Vi tilbyr rask hjelp for lårbrokk og lyskebrokk. Ta kontakt med oss for å bestille en konsultasjon.

Brokk: plagsomt, men vanlig

Brokk er et plagsomt, men relativt vanlig problem. Men hva er egentlig brokk, hvilke typer brokk finnes og hvordan behandler man det? C-Medical behandler både lårbrokk og lyskebrokk på vårt sykehus på Majorstuen i Oslo.

Hva er brokk?

Innhold i buken (fett eller tarmer) kan tyte ut gjennom et skjørt punkt i bukveggens muskler. Bukinnholdet som tyter ut kalles et brokk, og kan gi en utbuling i lysken eller magen. Man kan være født med et svakt punkt i bukveggen, eller det kan også være et resultat av belastninger og skader. Kulen kan forårsake smerter i magen både på venstre og høyre side.

Ulike typer brokk

De vanligste typene brokk er lyskebrokk, navlebrokk, lårbrokk og bukveggsbrokk. Lyskebrokk er den aller vanligste. C-Medical opererer både lyskebrokk og lårbrokk med det nyeste og mest avanserte utstyret.

Symptomer på brokk

Det vanligste symptomet er en kul under navlen eller ned mot låret. Lyskebrokk kan oppstå på begge sider av lysken, enten samtidig eller med noe tids mellomrom. Du kan oppleve smerte i lysken og kulen kan forstørres ved belastninger eller forsvinne når du ligger. Som regel kan kulen dyttes innover, men brokk som ikke kan dyttes inn igjen kan føre til komplikasjoner. Hos menn kan større brokk sige ned i pungen, noe som kan føre til hevelser og smerte. Hvis et brokk setter seg fast i det skjøre punktet i bukveggen kan det stoppe blodtilførselen til brokket, noe som er en alvorlig tilstand. Da kan vevet dø og sprekke opp, og tarminnhold renne ut i buken. Det kan føre til bukhinnebetennelse; en svært alvorlig tilstand.

Brokkoperasjon hos C-Medical

Du kan selv velge klinikk. Ring ditt sykehus og be om at de sender henvisning og rettighetsbrevet til C-Medical. Da gjelder samme egenandel som på sykehuset ditt.

Slik foregår en brokkoperasjon

Hos C-Medical benyttes robotassistert kikkhullsteknikk for operasjon av brokk. Robotkirurgen lager et lite snitt ved navlen og fører et laparoskop (et lite, langt instrument med lys og kamera) gjennom åpningen for å kunne se brokket. Litt lenger ned på magen fører robotkirurgen inn operasjonsinstrumenter for å operere brokket.

Viktig å vite om brokkoperasjonen

Du kan skrives ut fra sykehuset samme dag, og må ha med deg noen som kan kjøre deg hjem. Normalt kan du spise, drikke og gå samme kveld.

Hvor kan jeg få utført behandlingen?

Disse klinikkene i C-Medical tilbyr behandlingene. Velg klinikk for å lese mer og bestille time.

Majorstuen

Majorstuen

Kort ventetid til ledende spesialister innen: Fertilitet, gynekologi, urologi, ortopedi, revmatologi, karkirurgi og et unikt tverrfaglig team. Kompetansesenter for kvinnehelse & C-Medical Fertilitet er en del av C-Medical Majorstuen, Norges mest komplette kvinnehelsetilbud.

Les mer

Moss / Colosseum Faust

Moss / Colosseum Faust

Vi tilbyr kort ventetid til ledende spesialister innen ortopedi, høre-nese-hals, generell- og gastrokirurgi, anestesi og smertebehandling, gynekologi, karkirurgi, plastikkirurg, gastroenterologi og allmennlege.

Les mer