Bartholins cyste

Du får raskt hjelp av ledende gynekologer hos C-Medical. Bestill konsultasjon for behandling av Bartholins cyste. Din helseforsikring kan brukes hos oss. Privatpasienter trenger ingen henvisning.

Hva er Bartholins cyste?

Bartholins-kjertlene er plassert på hver side rett innenfor skjedeåpningen hos kvinnen. Disse kjertlene skiller ut væske som bidrag til å smøre skjeden.

Bartholins cyste

Hvis kjertelgangen blir tilstoppet kan det danne seg en cyste som kan bli smertefull og irritere ved for eksempel samleie. Hvis det går infeksjon i cysten kaller vi der for bartholinitt. Da kan du få feber og nedsatt allmentilstand. Vi behandler bartholins cyste/bartholinitt ved incisjon. Det er et lite kirurgisk inngrep som utføres i løpet av 15 minutter i narkose. Det legges et lite snitt i cysten, slik at væske og puss tømmes ut. Det blir sydd med en selvoppløselig tråd. Hvis man har fått bartholinitt én gang er det større risiko for å få det tilbake. Det er viktig at operasjonsåret får gro fra bunn. Samleie og badekar er ikke anbefalt de neste 4 ukene. Du vil få mer informasjon på selve operasjonsdagen.

Hvor kan jeg få hjelp mot Bartholins cyste?

Følgende C-Medical-klinikker tilbyr behandling av Bartholins cyste. Velg klinikk for å lese mer og bestille time.

Majorstuen

Majorstuen

Kort ventetid til ledende spesialister innen: Fertilitet, gynekologi, urologi, ortopedi, revmatologi, karkirurgi og et unikt tverrfaglig team. Kompetansesenter for kvinnehelse & C-Medical Fertilitet er en del av C-Medical Majorstuen, Norges mest komplette kvinnehelsetilbud.

Les mer