Vi gratulerer våre kollegaer på Ahus med “robot-pasient” nummer 1000!

Pasient nummer 1000 ble operert for prostatakreft med robot på urologisk avdeling på Ahus, onsdag 15. desember. Vi i C-Medical ønsker å gratulere våre kolleger med suksessen.

“At vi har nådd operasjon nummer 1000, sammen med de meget gode resultatene for prostatakreft operasjoner med robot, gir oss god grunn til en markering”, sier Anne Karin Lindahl, divisjonsdirektør for kirurgisk divisjon ved Ahus.

Vi kunne lese om gladnyheten i Romerikes Blad på fredag 17. desember (faksimile gjengitt med tillatelse fra RB).

Ahus fikk den første roboten i september 2018. Det ble utført hele 443 operasjoner første året i drift, hvilket er den høyeste utnyttelsen av en operasjonsrobot i Norden. Nå er de altså oppe i 1000 operasjoner.

Robotkirurgi er en svært skånsom metode som gir raskere rehabilitering. Nylige kvalitetsrapporter for robotassistert prostatakreftoperasjoner (RALP-operasjoner) bekrefter at resultatene for denne typen operasjon er svært gode.

Ikke bare skal prostataoperasjon kurere prostatakreft, men det er viktig å unngå senkomplikasjoner som ereksjonssvikt og urininkontinens. Undersøkelsene viser at RALP-operasjoner har svært god suksessrate, også for dette.

Du får en kort oversikt over suksessrate og resultater for RALP-operasjoner her, både for C-Medical og nasjonalt i Norge.

Du kan lese artikkelen i RB i sin helhet her (betalingsmur).