Pressemelding: Øyvind Bakke (44) blir administrerende direktør i C-Medical Group

Øyvind Bakke kommer fra stillingen som administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal og er kåret til årets helseleder i Norge. 1. april starter han i C-Medical Group.

– Øyvind Bakke har solid ledererfaring både fra privat og offentlig helsetjeneste. Bakgrunnen hans gjør meg trygg på at han kommer til å bli en strålende leder og viktig bidragsyter i C-Medicals vekst og utvikling, sier styreleder i C-Medical Group, Patrik Egeland.

Øyvind Bakke er utdannet sykepleier, og ble i januar hedret med Norsk sykehus- og helsetjenesteforenings helselederpris. Etter over tre år som administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, går han inn som administrerende direktør hos C-Medical Group.

Bakke får ansvaret for C-Medical sin virksomhet både i Norge og Sverige. Selskapet er en av Skandinavias ledende leverandører av private helsetjenester, med spesialister innen urologi, gynekologi, fertilitet og ortopedi.

–  Jeg gleder meg aller mest til å bli kjent med alle de dyktige fagfolka, og så er jeg ivrig etter å videreutvikle spesialisthelsetjenestene til C-Medical i Norge og Sverige. Å fremme fagområdet kvinne- og mannehelse, og å være en stemme for sykdommer og tema som har lav status og som kan være tabubelagte, finner jeg både motiverende og meningsfullt. Vi i C-Medical har en viktig samfunnsoppgave i å styrke totaltilbudet til befolkningen. De helsetjenestene vi tilbyr er et viktig supplement som driver helsetjenesten fremover og vi ønsker å være en aktør som sammen med vårt gode offentlige helsevesen bidrar til å styrke tilbudet til befolkningen, sier Øyvind Bakke.

C-Medical har en sterk posisjon innen urologi og er den private aktøren som utfører fleste prostatektomier i Norden med svært gode resultater. Selskapet er også den eneste private klinikken i Norge som tilbyr robotkirurgi innenfor fagområde gynekologi.   

Vi skal bygge videre på erfaringene fra urologi og bli Nordens ledende private aktør innen kvinnehelse. C-Medical har blant annet allerede etablert vulvapoliklinikk og utviklet et godt tverrfaglig samarbeid mellom flere faggrupper til beste for pasientene akkurat slik kvinnehelseutvalget anbefaler.

– Kvinnehelse inkluderer blant annet lidelser som endometriose, urinlekkasjer, oppfølging etter fødsel og ufrivillig barnløshet, som har vært forsømt som fagområde i årevis. Øyvind har vist at han har gjennomføringskraft og er svært opptatt av å utvikle faglig gode tilbud. Det er nettopp dette vi trenger innenfor kvinnehelse, sier Madeleine Engen, spesialist i gynekologi og medgründer og medeier av C-Medical Kvinnehelse.

C-Medical opplever stor etterspørsel etter spesialisthelsetjenester innenfor både kvinne- og mannehelse i Norge og Sverige. Våre fagfolk tilbyr korte ventetider på utredning og behandling.

Vi vill varmt välkomna Øyvind Bakke, som ny koncernchef för CM Group. Han har en mångårig ledarerfarenhet inom såväl offentlig som privat sjukvård og van med många tuffa prioriteringsfrågor. I grunden har han en stabil förankring i sjukvården och är själv utbildad sjuksköterska. Øyvind är driven och engagerad, och vi ser alla fram emot en förändringsresa som kommer att ta organisationen framåt och till nya mål, sier Maria Frånlund, fagansvarlig urolog i C-Medical.

Aktuelle nyheter

Flere relaterte saker

Minerva Medica AB blir en del av C-Medical – styrker satsningen innen gynekologi og IVF

Minerva Medica AB blir en del av C-Medical – styrker satsningen innen gynekologi og IVF

Det er med stor glede at C-Medical kan annonsere overtakelsen av Minerva Medica AB. Med sine to klinikker i Uppsala, nord for Stockholm, er Minerva fordelt på tre avdelinger: StudentGyn, GynHälsan og GynHälsan Fertilitet. Minerva er innovativt og fremtidsrettet og har bemerket seg innen gynekologi og fertilitetsbehandling, med mer enn 20 000 pasientavtaler årlig og 600 fertilitetsbehandlinger i 2021.

Les mer