La deg operere i Norge!

Gard Lauvsnes i Colosseum Mann har ett budskap til menn med prostatakreft: La deg operere i Norge!

– Norge har topp ekspertise, risikoen for infeksjoner av multiresistente bakterier er minimal og du er sikret oppfølging i etter- kant, sier Lauvsnes, og legger raskt til: – Du får ikke erstatning fra Norsk pasientskadeerstatning ved skader som skjer i utlandet.

Gard Lauvsnes i Colosseum Mann.

Naturlig nok er menn med prostatakreftdiagnose utålmodige etter å få behandling. Ikke bare god behandling, men den beste som er å oppdrive. Bak vaker redselen for varig inkontinens og ereksjonssvikt om ikke kirurgen er stø på hånda. Et liten unøyaktighet i prostatakjertelens fine nett av nerver kan nemlig få følger som oppleves katastrofale.

Tidligere reiste de fleste menn med prostatakreft utenlands, vel og merke de som hadde forsikring og de som valgte å betale selv. Det skyldtes at de offisielle tallene om inkontinens og ereksjons- svikt var langt dårligere i Norge enn for eksempel klinikker i Tyskland og i USA

– Statistikk kan brukes på forskjellig måter, og i Norge er det ikke publisert data som gjør at de kan sammenliknes med tallene fra USA og Tyskland. Det som er viktig for gode resultater er at kirurgen har lang erfaring og operer jevnlig. Det har vi på flere sykehus i Norge.

Opererer med robotteknologi

Lauvsnes er en av gründerne bak Colosseum Mann klinikken. Han har selv hatt prostatakreft og har kjent på kroppen hva god behandling og oppfølging betyr for livskvaliteten.

– Vår klinikk er spesialister på menns helse. Målet vårt er å hjelpe flest mulig, sier han.
Med robotteknologi og kikkehullsteknikk får pasienten mindre kirurgiske sår og dermed mindre postoperativt ubehag enn ved åpen kirurgi. Roboten er koblet direkte til instrumentene som er ført inn i pasienten, og styres via joystick av kirurgen.

– Fordelen er at robotarmene aldri skjelver, som jo kan skje med en menneskehånd. Resultatet er kortere restitusjonsperiode og bedre resultater når det gjelder nerveskader og inkontinens.

Topp ekspertise

Ifølge Lauvsnes er kirurgene hos Colosseum Mann blant Norges mest erfarende på området og opprettholder sin faglige ekspertise nettopp fordi de opererer ofte. – Flere sykehus opererer i dag med robotteknologi, men Colosseum Mann er det eneste private sykeshuset i Norge som bruker robotteknologien, sier gründeren. Colosseum Mann skal fortsette å tilby menn forskningsbasert utredning og behandling av prostatakreft.

Aktuelle nyheter

Flere relaterte saker

Minerva Medica AB blir en del av C-Medical – styrker satsningen innen gynekologi og IVF

Minerva Medica AB blir en del av C-Medical – styrker satsningen innen gynekologi og IVF

Det er med stor glede at C-Medical kan annonsere overtakelsen av Minerva Medica AB. Med sine to klinikker i Uppsala, nord for Stockholm, er Minerva fordelt på tre avdelinger: StudentGyn, GynHälsan og GynHälsan Fertilitet. Minerva er innovativt og fremtidsrettet og har bemerket seg innen gynekologi og fertilitetsbehandling, med mer enn 20 000 pasientavtaler årlig og 600 fertilitetsbehandlinger i 2021.

Les mer